ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2019 16:04 EEST | Updated 09/04/2019 16:10 EEST

Ο Τραμπ πίεζε να επαναφέρει την πολιτική μηδενικής ανοχής για τους μεταναστες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κίρστεν Νίλσεν διαμαρτυρόταν για την επαναφορά της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής.

Getty Editorial

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ασκούσε πιέσεις για την επαναφορά της πολιτικής που χώριζαν τους γονείς από τα παιδιά τους, αλλά και του κλεισίματος της συνοριακής διάβασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού στο Ελ Πάσο, καθώς η διαμάχη του με την αποχωρούσα υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν κλιμακώνονταν, σύμφωνα με το CNN.

Το ρεπορτάζ αναφέρει και τα ονόματα τριών αξιωματούχων των ΗΠΑ που γνώριζαν για τις συγκεκριμένες συναντήσεις στον Λευκό Οίκο. Ένας ανώτερος διοικητικός υπάλληλος δήλωσε ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι αποτελεί το καλύτερο αποτρεπτικό μέσο εναντίον μεταναστών που επιδιώκουν να έρθουν στις ΗΠΑ.

Το CNN αναφέρει ότι η Τραμπαναζητά μήνες να βρει τρόπο για την επαναφορά της συγκεκριμένης πολιτικής, αλλά σε μια ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα από ό, τι είχε εφαρμοστεί προηγουμένως. Επιδίωκε να διαχωριστούν οικογένειες μεταναστών, ακόμη και αν εισέρχονταν από λιμένες εισόδου ή ήταν αιτούντες άσυλο.

Η Κίρτζιεν Νίλσεν, η οποία παραιτήθηκε την Κυριακή, δεν συμφώνησε με το αίτημα του προέδρου, επικαλούμενη δικαστικές προκλήσεις.

Η συγκεκριμένη σκληρή πολιτική μηδενικής ανοχής εκτελέστηκε τον Μάιο του 2018 και ολοκληρώθηκε με εκτελεστική εντολή στα τέλη Ιουνίου.  Σύμφωνα με μια έκθεση του Ιανουαρίου από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, είχαν χωριστεί δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τους γονείς στα σύνορα και δεν έχει γνωστό πόσοι από αυτούς έχουν καταφέρει να επανενωθούν. 

(Με πληροφορίες από HuffPost US

Sponsored Post