Ο Τζέιμς Φράνκο παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με μαθητές της σχολή του

Λόγω εθισμού στο σεξ που του στοίχισε 2.2 εκατ δολάρια σε αποζημιώσεις.
Τζέιμς Φράνκο
Τζέιμς Φράνκο
MARIO ANZUONI via REUTERS

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με μαθητές της σχολή που διηύθυνε στο παρελθόν, καθώς πάλευε με τον εθισμό του στο σεξ.

Μιλώντας στο «The Jess Cagle Podcast» ο Τζέιμς Φράνκο είπε ότι ενώ δίδασκε «είχε σεξουαλικές επαφές με μαθητές, κάτι που ήταν λάθος». Ενώ διευκρίνησε ότι δεν άνοιξε την σχολή για να δελεάσει γυναίκες με απότερο σκοπό να συνευθρεθεί μαζί τους σεξουαλικά.

«Υποθέτω πως αυτό που με ενδιέφερε μόνο, ήταν το σεξ να είναι συναινετικό. Δεν σκεφτόμουν καθαρά».

Αυτές ήταν οι πρώτες του δηλώσεις σχετικά με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, όταν οι Los Angeles Times ανέφεραν ότι πέντε γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Φράνκο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τον Οκτώβριο του 2019, δύο ακόμα γυναίκες κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του κατηγορώντας τον ότι εκμεταλλευόταν επίδοξους ηθοποιούς με πρόσχημα την εγγραφή τους στην σχολή, ενώ δεν λειτουργούσε και εξαπατούσε νεαρές γυναίκες προκειμένου να γυρίσουν σκηνές ερωτικού περιεχομένου.

Ο Τζέιμς Φράνκο είπε ότι εθιστηκε στο σεξ αφού πρώτα ξεπέρασε τον αλκοολισμό του. «Είναι ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό», είπε. «Έχω κολλήσει σε αυτό για άλλα 20 χρόνια. Και να σκεφτεί κανείς ότι έμεινα μακριά από το αλκοόλ όλο εκείνο το διάστημα».

Φέτος συμφώνησε να πληρώσει 2,2 εκατομμύρια δολάρια (1.9 εκατ. ευρώ) σε αποζημιώσεις σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Στη συνέντευξη στο podcast, ο Τζέιμς Φράνκο είπε επίσης ότι έχει αναρρώσει από τον εθισμό στο σεξ από το 2016 και ότι «δούλεψε σκληρά για να το ξεπεράσει» μετά τις κατηγορίες εναντίον του «κάτι που τον άλλαξε σαν άνθρωπο».

«Δεν ήθελα να κάνω κακό στους άλλους».