Ο Βασιλιάς Κάρολος «τρόλαρε» τον Σούνακ: Φόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες στην COP28 (Φωτό)

Στέλνοντας μήνυμα υπέρ της Ελλάδας μετά το διπλωματικό «φάουλ» του Βρετανού πρωθυπουργού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Chris Jackson via Getty Images

Τις ελληνικές του ρίζες φαίνεται πως επέλεξε να τιμήσει ο βασιλιάς Κάρολος, φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία, κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28), όπου ηγέτες κρατών από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στο Ντουμπάι.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος φόρεσε γραβάτα-σύμβολο με μικρές ελληνικές σημαίες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Rafiq Maqbool via AP

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που φόρεσε την συγκεκριμένη γραβάτα θα μπορούσε να «ερμηνευτεί» και ως ένα μήνυμα υπέρ της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, μετά τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο.

Peter Dejong via AP

Μάλιστα, ο Βασιλιάς Κάρολος φωτογραφήθηκε να συνομιλεί με τον Ρίσι Σούνακ φορώντας την συγκεκριμένη γραβάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος επιλέγει συχνά να φορέσει τη συγκεκριμένη γραβάτα σε δημόσιες εμφανίσεις του. Μάλιστα, την επέλεξε στο επίσημο πορτρέτο του μετά τη στέψη του αλλά και στο φαντασμαγορικό πάρτι που ακολούθησε την ενθρόνισή του τον Μάιο.

Chris Jackson via Getty Images
Handout via COP 28 via Getty Images

Γραβάτα με ελληνική σημαία ο βασιλιάς Κάρολος είχε φορέσει για να υποδεχθεί και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας.

via Associated Press
via Associated Press

Πηγή: ΕΡΤ

|

Δημοφιλή