ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/02/2018 12:10 EET | Updated 06/02/2018 12:34 EET

Ο Γεωργιάδης απειλεί με μήνυση τον Παπαγγελόπουλο για την δικογραφία σχετικά με σκάνδαλο Novartis

NurPhoto via Getty Images

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση σε βάρος του αναπληρωτή υπ.Δικαιοσύνης εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως εάν ο κ.Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει ήδη ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας για το σκάνδαλο Νovartis θα τον στείλει φυλακή.

Οι δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη στο πλαίσιο παρέμβασής σε εκπομπή του ANT1 έγιναν στη σκιά της φερόμενης εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην πολύκροτη υπόθεση. Μεταξύ των πολιτικών αυτών προσώπων οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και Πικραμένος και οκτώ υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο κ.Γεωργιάδης.

Ο τελευταίος προειδοποίησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη πως σε περίπτωση που ο υπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει τα ονόματα που περιέχονται σε αυτήν, τότε οι δυο τους έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα.

«Αύριο θα καταθέσω μήνυση κατά Παπαγγελόπουλου και εισαγγελίας. Να έρθουν να μας πουν αν υπήρξε άτυπη ενημέρωση» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αν έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα, υπουργός και εισαγγελέας θα πάνε φυλακή... Αν ο Κοντονής έχει ανοίξει ακόμη και την πρώτη σελίδα του φακέλου, θα πάει φυλακή» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου

Στο μεταξύ στη σκιά της υπόθεσης Novartis ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας με μάρτυρα τον πρώην υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και θέμα την υπόθεση των 23 προσλήψεων που φέρεται να έχει κάνει ο κ. Γεωργιάδης στο ΚΕΕΛΠΝΟ και χρησιμοποίησε τους 13 εργαζόμενους στο γραφείο του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ξεκίνησε την εισήγησή του στην Επιτροπή λέγοντας ότι παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου και κατέθεσε στην επιτροπή την κίνηση των λογαρισμών του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, «επειδή η επιτροπή σας είχε ανοίξει αυτή την συζήτηση καταθέτω ολόκληρη την κίνηση των λογαριασμών μου από την 1η Ιουνίου του 2013 έως και σήμερα και παραιτούμαι του τραπεζικού απορρήτου».

Αναφορικά με την υπόθεση των 23 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη» καθώς «δεν υπάρχει καμία υπογραφή και δεν είναι τα δικά μου γράμματα στο συγκεκριμένο έγγραφο που ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης». Και σε ό,τι αφορά σε ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά στην υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης το χαρακτήρισε προϊόν πλαστογραφίας την οποία, όπως είπε, έχει κάνει ο κ. Πολάκης.