Ουκρανία: Στους 44 οι νεκροί από το ρωσικό πλήγμα στο Ντνίπρο

Στους 22 οι αγνοούμενοι.
Clodagh Kilcoyne via Reuters

Οι αρχές στην Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στα ερείπια της πολυκατοικίας που επλήγη το Σάββατο από ρωσικό πύραυλο στην πόλη Ντνίπρο, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 44 άνθρωποι.

Η ουκρανική προεδρία επεσήμανε ότι σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στα ερείπια το πτώμα ενός αγοριού.

Σε αυτό το στάδιο «39 άνθρωποι έχουν διασωθεί (ανάμεσά τους 6 παιδιά), 44 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 4 παιδιά, και 79 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (εκ των οποίων 16 παιδιά)», ανέφεραν οι Ουκρανοί διασώστες σήμερα στον πιο πρόσφατο απολογισμό τους.

Και ο δήμαρχος της Ντνίπρο, ο Μπόρις Φιλάτοφ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραψε: «Είμαι εδώ. Ήδη 44 νεκροί».

Το πλήγμα αυτό είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα για τους Ουκρανούς αμάχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. «22 άνθρωποι αναζητούνται», ανέφεραν σήμερα το πρωί στο Telegram.

Το Σάββατο ρωσικός πύραυλος έπληξε συγκρότημα κατοικιών στην Ντνίπρο, καταστρέφοντας «περισσότερα από 200 διαμερίσματα», σύμφωνα με τον Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρεστόβιτς μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή υπονόησε ότι ρωσικός πύραυλος καταρρίφθηκε από την Ουκρανία.

Ο Αρεστόβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Facebook αφού ζήτησε δημοσίως συγνώμη και πήρε πίσω τις δηλώσεις που είχε κάνει σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει εξηγήσει ότι η πολυκατοικία στην Ντνίπρο επλήγη από ρωσικό πύραυλο Kh-22, τον οποίο το Κίεβο δεν έχει τις δυνατότητες να καταρρίψει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δημοφιλή