ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2019 17:50 EEST

Οι Anonymous απασφαλίζουν: «Αφήστε τον Ασάνζ ελεύθερο, αλλιώς θα πληρώσετε»

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου»

«Αφήστε τον ελεύθερο ή αλλιώς θα πληρώσετε», προειδοποιούν οι Anonymoys με μήνυμά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σύλληψη του Τζόυλιαν Ασάνζ στον Ισημερινό

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τους ακολούθους τους σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν ώστε να σιωπήσουν οι πληροφοριοδότες», αναφέρουν οι Anonymous στη διαδικτυακή τους ανακοίνωση.

Οι Anonymous, υπενθυμίζουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές «για την κυβέρνηση των ΗΠΑ». «Αυτή είναι μια κίνηση που την περίμεναν πολλοί και ο ίδιος ο Ασάνζ μάς προειδοποίησε για την επικείμενη σύλληψή του», επισημαίνουν.

Η σύλληψη και δίωξη των πληροφοριοδοτών, «στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι κυβερνήσεις δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για χάρη της διατήρησης της μυστικότητάς τους», εκτιμούν.

Περιγράφοντας το έργο του Τζούλιαν Ασάνζ, οι Anonymous σημειώνουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks υποχρεώθηκε σε εξορία, αφότου εξέθεσε εγκλήματα πολέμου από την κυβέρνηση Μπους, με το βίντεο «παράπλευρης απώλειας» που διέρρευσε στον ιστότοπό του η Τσέλσι Μάνινγκ.

Χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τους Anonymous, ο Ασάνζ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους φιλελεύθερους «αφότου η οργάνωσή του διέρρευσε ηχηρά τεκμήρια διαφθοράς της Χίλαρι Κλίντον λίγο πριν τις εκλογές του 2016».

Ο Ασάνζ κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, εν μέρει για να αποφύγει μια ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για τη δημοσιοποίηση 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων και περίπου 500.000 απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν τη δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.