Ολα όσα δεν πρέπει να κάνετε για να μην φάτε πρόστιμο ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Πιθανά και απίθανα.
Kiattisak Lamchan / EyeEm via Getty Images

Οι διακοπές σε μια ξένη χώρα αποτελούν μια ευκαιρία για να γνωρίσουμε νέες κουλτούρες, κουζίνες και να επισκεφτούμε μέρη που είχαμε προγραμματίσει να δούμε από κοντά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί κανόνες και ιδιαίτερα σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες που οι τουρίστες θα πρέπει να ακολουθήσουν, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες.

Τα τελευταία χρόνια, οι δημοφιλέστεροι Ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Κροατία, η Γερμανία και η Ελλάδα. Ποιοί είναι όμως οι κανόνες που θα πρέπει να σεβαστούμε αν ταξιδέψουμε σε αυτούς τους προορισμούς;

Ισπανία

Οσοι είναι λάτρεις του ποτού, θα πρέπει να είναι λίγο προσεκτικοί όσον αφορά την κατανάλωση της σανγκρία. Μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα έχουν απαγορεύσει το ποτό στους δρόμους. Επίσης απαγορεύονται τα σπορ φορώντας μαγιό ή το περπάτημα γυμνοί, αλλιώς θα υπάρξουν πρόστιμα.

Ιταλία

Στην Ιταλία, οι τουρίστες απαγορεύεται να μπουν σε δημόσια συντριβάνια για να δροσιστούν, όση ζέστη κι αν έχει, καθώς θεωρείται προσβολή και υπάρχει κίνδυνος για πρόστιμο. Στη Ρώμη, πολλοί τουρίστες πίνουν νερό από τα συντριβάνια. Οι αρχές της πόλης απαγορεύουν όσουν τολμήσουν να ακουμπήσουν τα χείλη τους στην πηγή. Αυτό όμως που μπορούν να κάνουν είναι να τοποθετήσουν το δάχτυλό τους κάτω από το στόμιο της αντλίας μιας δημόσιας βρύσης. Με αυτή τη μέθοδο, επιτρέπεται η πόση νερού.

Αν αποφασίσετε να κάνετε πεζοπορία στην παραθαλάσσια περιοχή Cinque Terre National Park φορώντας σαγιονάρες ή ανοιχτά σανδάλια, θα χρεωθείτε πρόστιμο από 50 έως 2.500 ευρώ. Στο νησί Κάπρι, απαγορεύονται τα υποδήματα που κάνουν θόρυβο για το λόγο του ότι οι κάτοικοι θέλουν ησυχία.

Γερμανία

Η ασφάλεια στο δρόμο είναι πολύ σημαντική στη Γερμανία. Είναι παράνομο να διασχίσετε μια διάβαση πριν το φανάρι ανάψει πράσινο. Αν περάσετε με κόκκινο, τότε το πρόστιμο είναι από 5 έως 10 ευρώ. Και αν τελικά περάσετε και κάτι άσχημο σας συμβεί, θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο.

Ελλάδα

Αν βρίσκεται έξω σε κάποιο μπαρ ελληνικού νησιού, έχετε πιεί και διασκεδάζετε, ο βρετανικός ιστότοπος Express προειδοποιεί να μην κάνετε κάποια απρεπή χειρονομία με το σώμα σας, καθώς είναι παράνομη στην Ελλάδα. Επιπλέον, θα πρέπει να προσέξετε την ενδυμασία, κυρίως οι γυναίκες, γιατί θεωρείται προσβλητική και παράνομη.

Πηγή: Express.co.uk