Οι τάσεις στα πλεκτά για το φθινόπωρο

Ενα από τα αγαπημένα τρεντ του φθινοπώρου που φέρνει μια χειμωνιάτικη νοσταλγία.
zara
zara
zara

Το φθινόπωρο είναι μια περίεργη εποχή για την μόδα. Αυτό γιατί, άλλοι επιλέγουν καλοκαιρινούς συνδυασμούς και άλλοι περισσότερο χειμωνιάτικους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε στους δρόμους από σανδάλια με καλοκαιρινά φορέματα, μπουφάν με ενίσχυση, σορτσάκια, μποτάκια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Από την άλλη, το φθινόπωρο είναι η τέλεια στιγμή για να δημιουργήσουμε νέους συνδυασμούς ρούχων. Δεν κάνει ούτε πολύ ζέστη ούτε πολύ κρύο, και είναι η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με στρώσεις ρούχων και πιο βαριές υφές για να καταλήξουμε σε πιο εφευρετικές εμφανίσεις. Ένα από τα αγαπημένα ρούχα του φθινοπώρου είναι τα πλεκτά. Υπάρχει μια χειμωνιάτικη νοσταλγία που συνδέεται με αυτό τον τύπο ρούχου, σαν να προμηνύουν την έλευση μιας νέας εποχής.

Ήδη υπάρχουν μοτίβα στα πλεκτά που εμφανίζονται σε πολλές εικόνες στο Διαδίκτυο. Πιθανότατα να έχουμε ήδη επενδύσει σε μερικές από αυτές τις τάσεις, ενώ άλλες είναι καινούργιες και συναρπαστικές.

1. Γιλέκα τύπου vintage

Τα πλεκτά γιλέκα θα είναι εξίσου δημοφιλή όπως και τον περασμένο χειμώνα. Μπορεί τα vintage να κυριαρχούσαν και το 2020, αλλά το 2021, ας ετοιμαστούμε να πάμε αυτήν την τάση στο επόμενο επίπεδο με ρετρό υφάνσεις σε έντονα χρώματα. Αν φαίνεται vintage, είναι τάση. Στην πραγματικότητα, μπορούμε ακόμα να επενδύσουμε σε ένα αυθεντικό vintage κομμάτι, κάνοντας τα βλέμματα να γυρίσουν.

Streetstyleshooters via Getty Images

2. Φορέματα

Τα πλεκτά σετ ήταν το απώγειο του σοφιστικέ λουκ κατά το λοκντάουν και σιγά σιγά επιστρέφουν το φθινοπωρινό 2021. Αυτή τη φορά, όμως, βλέπουμε πιο κομψούς συνδυασμούς με σετ φορέμα-ζακέτα και όχι σετ παντελονιών και τζάμπερ εμπνευσμένα από ρούχα σπιτιού.

Streetstyleshooters via Getty Images
Valentina Frugiuele via Getty Images

3. Κεντήματα με φρούτα

Τα φλοράλ κεντήματα κάνουν πάντα μια επιστροφή στα πλεκτά, αλλά αυτή τη σεζόν, οι σχεδιαστές αλλάζουν τα πράγματα και εξερευνούν τα φρουτώδη κεντήματα. Παρόλο που τα λεμόνια ενσαρκώνουν το καλοκαίρι, η μόδα παίρνει μια στροφή προς τα μούρα αυτό το φθινόπωρο με βατόμουρα, κεράσια, φράουλες, ακόμη και σταφύλια που αναδύονται πάνω σε ζεστά πλεκτά.

luciazolea
luciazolea
luciazolea

4. Με κοψίματα

Ανάλογα με την εκτέλεση, τα κοψίματα δεν είναι πάντα η ιδανική επιλογή για όλους ούτε μας κολακέυουν πάντα. Όμως, όταν πρόκειται για πλεκτά, φαίνονται πάντα κομψά. Αυτό το φθινόπωρο, τόσο οι επώνυμοι σχεδιαστές όσο και οι high-street φαίνεται να συμφωνούν στα κοψίματα. Θα βρείτε πολλά τέτοια στις συλλογές πλεκτών τους για το φθινόπωρο.

venswifestyle
venswifestyle
venswifestyle

5. Βαριά Πλεκτά

Σε μεγάλο βαθμό θεωρείται καλοκαιρινή τάση, αλλά το βελονάκι έχει αφήσει ένα τεράστιο στίγμα στην ατζέντα του στυλ 2021 και δεν θα εξαφανιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Εάν δεν έχουμε ήδη επενδύσει σε αυτό, μπορούμε να αναζητήσουμε παχύτερα, πιο βαριά υφάσματα με ελάχιστα κενά, ώστε να αντέξουν καλύτερα την αναπόφευκτη φθινοπωρινή ψύχρα.

michelleamo_
michelleamo_
michelleamo_
zara
zara
zara

Ό,τι και αν επιλέξουμε, ας το κάνουμε με στιλ!

Πηγή: Whowhatwear