Οι U2 διέκοψαν τη συναυλία τους στο Βερολίνο επειδή ο Μπόνο έχασε τη φωνή του

Οι U2 διέκοψαν τη συναυλία τους στο Βερολίνο επειδή ο Μπόνο έχασε τη φωνή του
Frank Hoensch via Getty Images

Οι U2 αναγκάστηκαν να διακόψουν τη χθεσινή συναυλία τους στο Βερολίνο, όταν ξαφνικά και ενώ είχε μόλις ακουστεί το «Red Flag Day» και ο Μπόνο ετοιμαζόταν να τραγουδήσει το «Beautiful Day» έχασε τη φωνή του.

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Δεν θα ήταν σωστό για σας... Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι κάποιο μεγάλο πρόβλημα, αλλά θα κάνω κάτι γι′ αυτό» είπε στους χιλιάδες θεατές του Mercedes-Benz Arena. Και παρά το γεγονός ότι, στην αρχή έγινε λόγος για μία μικρή, 15λεπτη διακοπή, τελικά, σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της HuffPost, εκπρόσωπος του συγκροτήματος ανέβηκε στη σκηνή και ανακοίνωσε στο κοινό ότι, η διακοπή είναι οριστική.

«Λυπούμαστε πάρα πολύ για να αποψινή ακύρωση. Ο Μπόνο ήταν σε άριστη κατάσταση, όπως και η φωνή του πριν από τη συναυλία, αλλά μετά από μερικά τραγούδια ο τραγουδιστής μας έχασε τη φωνή του εντελώς. Δεν ξέρουμε τι συνέβη και θα συμβουλευτούμε γιατρό», ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Ήταν η δεύτερη προγραμματισμένη συναυλία των U2 στο Βερολίνο (από όπου και ξεκίνησε η περιοδεία του συγκροτήματος Experience + Innocence Tour) και όπως έγινε γνωστό, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τη φωνή του Μπόνο φάνηκε από την αρχή της συναυλίας, καθώς, σύμφωνα με τους φαν, σταματούσε συνεχώς για να πιει νερό (;) από ένα θερμός. Μέχρι που στο τέλος είπε από το stage «Έχασα τη φωνή μου. Δεν ξέρω τί να κάνω».

Kατά τη διάρκεια της πρώτης συναυλίας στο Βερολίνο, o Μπόνο κατήγγειλε τις βιαιότητες των ακροδεξιών στο Κέμνιτς της Γερμανίας. «Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην Ευρώπη και σε αυτή τη χώρα», είπε.