Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη και Το σπίτι με τα φίδια του Χατζηγιαννίδη στην Επίδαυρο

Οι δυο παραστάσεις της εβδομάδας στο Αρχαίο και το ΜΙκρό Θέατρο της Επιδαύρου.
Το θέατρο του Πολυκλείτου (Αρχαία Επίδαυρος)
Το θέατρο του Πολυκλείτου (Αρχαία Επίδαυρος)
Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και «Το σπίτι με τα φίδια» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου είναι οι προτάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου γι′ αυτή την εβδομάδα στην Επίδαυρο.

Έχει η Ποίηση θέση σε μια φαινομενικά ευημερούσα κοινωνία; Σ′ αυτήν την ξεκαρδιστική αλλά και εξόχως στοχαστική σάτιρα, ο Αριστοφάνης παρουσιάζει μια κατάβαση στον Κάτω Κόσμο, σε αναζήτηση του ποιητή που θα σώσει την πόλη. Η ποιητική μονομαχία του Ευριπίδη με τον Αισχύλο προσφέρει άφθονο γέλιο αλλά και προβληματισμό, ειδικά σε μια εποχή πνευματικής κρίσης σαν τη σημερινή, με τον ρόλο της ποίησης στην κοινωνική συνοχή να φαντάζει πιο κομβικός από ποτέ.

Στην πρώτη της σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Αργυρώ Χιώτη παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 9-11 Ιουλίου, μία από τις πιο αγαπημένες αριστοφανικές κωμωδίες, τους «Βατράχους».

Το έργο θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη, νέα μετάφραση του ποιητή και μεταφραστή Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου, οι θεατές εκτός Ελλάδας θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση μέσω live streaming.

Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 60€ • Ζώνη Α΄ 50€ | Ζώνη Β΄ 30€ • Άνω διάζωμα 20/15/10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12/8€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€.

«Το σπίτι με τα φίδια», του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη παρουσιάζεται την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021. Ο τραγικός μύθος του φριχτού θανάτου του Ηρακλή, όπως παρουσιάστηκε στις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, αποτελεί τη βάση του έργου που ανοίγει τον Κύκλο Contemporary Ancients. Η δράση τοποθετείται και πάλι στην Τραχίνα, που τώρα είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη της Φθιώτιδας, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Εισιτήριο: Κανονικό 15€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€.