Οικονόμου: Η ΝΔ θα απευθυνθεί στην κοινωνία αναζητώντας ανανέωση της ισχυρής εντολής

«Δεν αρνούμαστε το διάλογο. Αρνούμαστε τις προκλήσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα ελληνοτουρκικά.
Eurokinissi

Ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών –με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου συγκεκριμένα- ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ θα απευθυνθεί στην κοινωνία αναζητώντας ανανέωση της ισχυρής εντολής», ότι στόχος της είναι η δημιουργία μίας ισχυρής κυβέρνησης και ότι θα τα διαμορφώσει όλα με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΝΔ πιστεύει στην ανάγκη ισχυρών κυβερνήσεων και σημείωσε ότι το κόμμα της Πειραιώς δεν θα επιτρέψει να μείνει ακυβέρνητη η χώρα.

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση, ανέφερε ότι όταν φτάσει εκείνη η στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναμετρηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι έως τότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να ετοιμαστεί καλύτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην τουρκική προκλητικότητα αντιδρούμε ψύχραιμα, σταθερά, ανυποχώρητα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις και για το θέμα της τουρκικής επιθετικής ρητορικής και απάντησε ότι η χώρα αντιδρά «ψύχραιμα, σταθερά, ανυποχώρητα», πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου ενώ προανήγγειλε ότι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εργασιών της 77ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στην Αμερική ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για τα ανιστόρητα επιχειρήματα της Άγκυρας αλλά θα εστιάσει και στο ρόλο της Ελλάδας ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή. Όσο για την πιθανότητα συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «δεν αρνούμαστε το διάλογο. Αρνούμαστε τις προκλήσεις».

Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα μειώσουν τις συνέπειες της ακρίβειας στην ενέργεια θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας –το πιθανότερο είναι την Τετάρτη σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- ενώ προανήγγειλε επιβολή πλαφόν στην τιμή προϊόντων εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης, όπως καυσόξυλα και πέλετ, σημειώνοντας ότι «θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς».

«Ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε αδίστακτες πολιτικές απάτες»

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκίνησε το μπρίφινγκ σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ. και άσκησε έντονη κριτική στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορεί να υπόσχεται τα πάντα σε όλους αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας θα οδηγούσαν τη χώρα σε νέα χρεοκοπία. «Καταφεύγει σε αδίστακτες πολιτικές απάτες», τόνισε ο κ. Οικονόμου για τις υποσχέσεις Τσίπρα προσθέτοντας ότι ή λέει ψέματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή υπονοεί νέα βαρύτερη φοροεπιδρομή στις τσέπες των Ελλήνων.