Οικονόμου για Τουρκία: Πάντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά ενώ μίλησε και για τις ιταλικές εκλογές.
Ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Eurokinissi

Ο Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και ότι προτεραιότητα της είναι να αποδομεί την επιχειρηματολογία της Τουρκιας, πάντα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, να δυναμώνει την αποτρεπτική της ισχύ και να αναδεικνύει το πόσο αδιέξοδη είναι η τακτική της Άγκυρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τα μηνύματα που έστειλε μέσω της ομιλίας του και για το γεγονός ότι απευθύνθηκε στον τουρκικό λαό τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι απειλή για τους γείτονες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις Καλίν για πιθανότητα συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περαιτέρω ορατότητα προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών

Αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για το αν αυτή η αλλαγή εντός της ΕΕ μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ οι πολίτες με την ψήφο τους αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας τους και οι επιλογές αυτές κρίνονται από τα πολιτικά αποτελέσματα που παράγουν. Οι λύσεις δεν είναι πάντα εύκολες, οι λύσεις δεν μπορούν να έρθουν από παραγωγή καινούριων αδιεξόδων, απαιτούν στρατηγική και φιλελεύθερη πολιτική εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Θα περιμένουμε και θα δούμε», ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου, ενώ αμέσως μετά ρωτήθηκε για το αν τον ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και αν μπορεί να έρθει αυτή η τάση στην Ελλάδα.

«Στη χώρα μας έχουμε μία πλούσια και διαφωτιστική εμπειρία για το πόσο αναγκαία είναι η σταθερότητα και για μία κυβερνητική πολιτική που απαντά στις προκλήσεις με αποτελέσματα που δίνουν λύσεις για τις αγωνίες των ανθρώπων και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η εμπειρία υπάρχει και για την Ευρώπη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοφιλή