Γιατί όλο και περισσότεροι νέοι πεθαίνουν από κορονοϊό στην Φλόριντα

Αρνητικά ρεκόρ και καταστάσεις που δεν είχαν προβλεφθεί.
John Moore via Getty Images

Η Φλόριντα βρέθηκε ενώπιον ενός νέου αρνητικού ρεκόρ σχετικά με τους θανάτους από κορονοϊό την Τρίτη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλο και περισσότεροι νέοι χάνουν τη ζωή τους από τον ιό, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα.

Τα βασικά σημεία:

  • Η πολιτεία ανέφερε 276 θανάτους από κορονοϊό την Τρίτη, σπάζοντας το παλιό ρεκόρ των 257 που σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου.

  • Το ποσοστό των νέων που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό αυξήθηκαν, σύμφωνα με μια ανάλυση των δεδομένων των New York Times.

  • Περισσότεροι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-44 πέθαναν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου από ό, τι στους τέσσερις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με την ανάλυση, ενώυπήρξαν περισσότεροι θάνατοι τον Ιούλιο των ανθρώπων που ήταν κάτω των 65 ετών με εκείνους που ήταν άνω των 90.

  • Οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται στη Φλόριντα, αν και οι αριθμοί των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων έχουν μειωθεί.

«Νομίζω ότι η Φλόριντα εξακολουθεί να πληρώνει το τίμημα των πολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν πριν από λίγους μήνες με σκοπό να μην κλείσουν επιχειρήσεις και παραλίες ή να μην επιβληθούν μάσκες προσώπου και κοινωνικές αποστάσεις», δήλωσε η Δρ. Στέφανι Στράθντι, επιδημιολόγος της στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο.

Στις 12 Ιουλίου, η Φλόριντα είδε ένα εθνικό ρεκόρ όταν καταγράφηκαν πάνω από 15.000 νέες περιπτώσεις κορονοϊού σε μια μέρα. Και η Δρ. Στράθντι σημειώνει ότι είναι ακόμα νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Πηγή: Forbes

Δημοφιλή