ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/03/2018 12:20 EEST

Ομηρία στις φυλακές Τρικάλων: Το μαχαίρι και το βαρύ «βιογραφικό» των κρατουμένων

Eurokinissi

Συνολικά μισή ώρα διήρκεσε η ομηρία 38χρονου αρχιφύλακα στις φυλακές Τρικάλων, ενώ η ένταση κράτησε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Κρατούμενοι κράτησαν εγκλωβισμένο τον σωφρονιστικό υπάλληλο το απόγευμα της Κυριακής με την ομηρία να λήγει με την παρέμβαση άλλων κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες της Huff Post Greece, πρωταγωνιστής φέρεται 52χρονος Έλληνας, ο οποίος κρατείται για ληστείες και κλοπές. Συνεργός του ήταν ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, ληστείες και παράνομη οπλοφορία.

Ο 52χρονος κρατούσε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με το οποίο απειλούσε να σκοτώσει τον αρχιφύλακα αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του. Οι δύο κρατούμενοι κατηγορούνται πλέον για στάση κρατουμένων και για το νόμο περί όπλων. Ο 52χρονος ζητούσε τη μεταφορά συγκρατουμένου του σε άλλη πτέρυγα, όπως και την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων. Φέρεται να είχε ζητήσει ακρόαση από τον αρχιφύλακα, ο οποίος πήγε να τον δει και τότε ξεκίνησε η ομηρία μετά από ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους.

Μετά τη λήξη της ομηρίας ακολούθησαν ταραχές στις φυλακές με μερίδα κρατουμένων να προκαλεί  καταστροφές με λοστούς.

Sponsored Post