ΔΙΕΘΝΕΣ
02/04/2020 09:39 EEST | Updated 02/04/2020 09:55 EEST

Στον Παναμά καραντίνα σημαίνει διαχωρισμό ανδρών και γυναικών

Ενα επιπλέον μέτρο που πήραν οι Αρχές της χώρας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

nito100 via Getty Images

Eνα νέο, σχετικά ανορθόδοξο μέτρο, παίρνει ο Παναμάς για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι επικεφαλής του κράτους αποφάσισαν να επιβάλλουν διαχωρισμό των φύλων όσον αφορά την εξωτερική μετακίνηση.

Την Τετάρτη, μόνο οι γυναίκες ήταν αυτές που κατάφεραν να βγουν από το σπίτι τους προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα. Το ίδιο θα ισχύει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Οι άνδρες στον Παναμά θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν το ίδιο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Τις Κυριακές όλοι θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους. Οι περιορισμοί θα διαρκέσουν για τουλάχιστον 15 ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τα πρόσθετα μέτρα για την καραντίνα θεωρητικά θα βοηθήσουν την αστυνομία της Κεντρικής Αμερικής να περιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που κυκλοφορούν.

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων που βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, παρά την υποχρεωτική καραντίνα, έχει οδηγήσει την κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Παναμά, Λορεντίνο Κορτίζο.

Nωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αξιωματούχοι είχαν ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στις οικίες τους και να κυκλοφορούν μόνο για επείγουσες περιπτώσεις, όπως η αγορά τροφίμων.

Ανησυχώντας όμως για τον αριθμό των ατόμων που εξακολουθούν να μην υπακούουν, οι αξιωματούχοι στην χώρα αποφάσισαν να διαχωρίσουν τις εβδομάδες ανά φύλο για να περιορίσουν το πρόβλημα.

Για όλες τις ημέρες ισχύει πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν στην διάθεσή τους δύο μόνο ώρες για να κάνουν τα ψώνια τους.

Υπενθυμίζεται πως στον Παναμά έχουν καταγραφεί πάνω από 1.317 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότεροι από 32 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Η χώρα έχει απαγορεύσει όλα τα ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ μετά τις 22 Μαρτίου έχει κλείσει και όλα τα αεροδρόμια.

(Με πληροφορίες από CNN)