Πανελλαδική απεργία: Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη

Ποιες ώρες θα παραμείνουν ακινητοποιημένα - Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα ΜΜΜ.
MotionTeam

Στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης (21/9) για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της Κυβέρνησης για ψήφιση ενός ακόμη αντεργατικού νόμου και την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα» αναφέρει μεταξύ άλλων το Σωματείο.

Εν τω μεταξύ, αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων στα υπόλοιμα μέσα μεταφοράς.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ)