Απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Ποιοι έχουν ανακοινώσει πως συμμετέχουν.
.
.
Eurokinissi

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη, ημέρα που κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά προκηρύσσουν εργασιακοί κλάδοι.

Προς εικοσιτετράωρη απεργία προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ, ενώ κινητοποίηση έχει ήδη κηρύξει το ΠΑΜΕ, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα να πάρουν τώρα απεργιακές αποφάσεις για τις 21 Σεπτέμβρη, χωρίς καμία καθυστέρηση. Μέχρι τώρα αποφάσεις για 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου έχουν πάρει οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις:

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής

Εργατικό Κέντρο Άρτας

Εργατικό Κέντρο ΒΣ Δωδεκανήσου

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης

Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας ” Γιώργος Βουτυράς”

Εργατικό Κέντρο Σάμου

Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας»

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη, ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του «αντεργατικού», όπως χαρακτηρίζεται, νομοσχεδίου για τα εργασιακά, με αίτημα την απόσυρσή του, προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις. Στα Νοσοκομεία εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι που επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει τις συνθήκες που εργάζονται οι οποίες θυμίζουν μεσαίωνα. Εργολάβοι που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο από την απασχόληση μονίμων ή έστω συμβασιούχων εργαζόμενων. Ζητάμε την εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψη συμβασιούχων (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης. Στα Νοσοκομεία εργάζονται 2.000 υπάλληλοι σε νευραλγικές υπηρεσίες (τραυματιοφορείς, τεχνική υπηρεσία, διοικητικοί υπάλληλοι κλπ) στη πρώτη γραμμή με τα προγράμματα της ΔΥΠΑ των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών με διετείς συμβάσεις. Λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά στα Νοσοκομεία και οι συνάδελφοι «για λίγο» είτε στο όριο ηλικίας είτε στον αριθμό των ενσήμων δεν έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης παράτασης των συμβάσεων για ένα έτος. Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από τον Υπουργό εργασίας για την παράταση των εν λόγω συμβάσεων. Απολύονται σταδιακά παρότι μας είναι απολύτως απαραίτητοι αν και εκπαιδεύτηκαν και απέκτησαν εμπειρία.
• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
• ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 2.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΥΠΑ
• ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ»

Δημοφιλή