ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/04/2020 14:29 EEST

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις γιατρών, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Συγκεντρώσεις σε Ευαγγελισμό και ΑΧΕΠΑ.

Eurokinissi
.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα, και στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Η ΟΕΝΓΕ κήρυξε πανελλαδική κινητοποίηση για σήμερα Τρίτη, καλώντας τις ενώσεις σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στις ΥΠΕ, με συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των ΚΥ.

Τα αιτήματα περιλαμβάνουν μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ, μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών και ένταξη στα BAE.

Το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στο προαύλιο του ΑΧΕΠΑ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και σε ένδειξη συμπαράστασης μέλη διαφόρων πολιτικών κινήσεων, οργανώσεων και εργασιακών σωματείων.

«Τιμούμε όσους έχασαν τη ζωή τους στη μάχη για τον κορονοϊό, ζητούμε μόνιμες προσλήψεις και μέσα ατομικής προστασίας, να ανοίξουν τα περιφερειακά ιατρεία, θέλουμε ένα καλά στελεχωμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας» δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε επίσης από υγειονομικούς παρέμβαση στην 3η ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα 9,84)