ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/03/2019 13:27 EET | Updated 14/03/2019 13:31 EET

Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ: «Πρόγραμμα Γιάννα Αγγελοπούλου για την Επιστήμη, Τεχνολογία, Καινοτομία»

Θερμή υποδοχή από την ακαδημαϊκή κοινότητα του φημισμένου πανεπιστημίου.

HuffPost Greece
Από αριστερά: Dimitris Caramitsos-Tziras Ambassador of Greece to the Court of St. James’s, Professor Stephen J Toope became the 346th Vice-Chancellor of the University of Cambridge, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, Professor Sir Mark Welland, ο κύριος Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Dr. Nikos Nikiforakis, Professor Andy Parker.

Σε μία τελετή που χαιρέτισε με επισημότητα η διοίκηση του ιστορικού βρετανικού πανεπιστημίου, η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας αλλά και διακεκριμένοι Ελληνες πανεπιστημιακοί που διδάσκουν στην Βρετανία, εγκαινιάστηκε το «Πρόγραμμα Γιάννα Αγγελοπούλου» για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία.

HuffPost Greece

 Το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έχει θέσει ως προτεραιότητα την οικοδόμηση ισχυρών δεσμών ανάμεσα στην παγκόσμια βιομηχανία - ειδικότερα στους κλάδους που αξιοποιούν την έρευνα και την τεχνολογία - και στους επιστήμονες που διακρίνονται στα πανεπιστημιακά έδρανα.

HuffPost Greece

 Στην παρουσίαση, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Θεόδωρο Αγγελόπουλο, από τους δύο γιους της Παναγιώτη και Δημήτρη, καθώς και από την κόρη της Καρολίνα, τόνισε ότι το νέο πρόγραμμα έρχεται να προσφέρει ευκαιρίες σε διδακτορικούς φοιτητές (και από την Ελλάδα), δίνοντας την ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί και να προσαρμοστεί η πανεπιστημιακή έρευνα, ώστε να καλύπτει υπαρκτές ανάγκες της βιομηχανίας και της αγοράς. «Η προσωπική μου εμπειρία από την Ελλάδα, αλλά και την διεθνή πραγματικότητα, μου έχουν δείξει πόσο ζωτική σημασία έχει η οικοδόμηση δεσμών και η συνεργασία ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και στην επιχειρηματική κοινότητα, με απώτερο στόχο την κοινωνική πρόοδο», σημείωσε.

HuffPost Greece

 Παρόντος του Ελληνα πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, Δημήτρη Καραμίτσου-Τζιρά, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Στέφεν Τουπ, εξήρε την πρωτοβουλία και την προσφορά της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και στον τομέα των Επιστημών, σημειώνοντας ότι νέοι επιστήμονες και μεταπτυχιακοί/διδακτορικοί φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να υλοποιήσουν τις ιδέες τους σε πολλαπλά πεδία.

HuffPost Greece

Sponsored Post