ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/05/2019 13:59 EEST | Updated 28/05/2019 14:27 EEST

Παραίτηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου από μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Αποχώρησε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δύο μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εθνικές εκλογές και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Τον Ιούλιο του 2017, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε και εισήλθε στη Βουλή. Μερικούς μήνες αργότερα είχε πει το «ναι» στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και είχε προσχωρήσει στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, στην επιστολή της προς τον ΠτΒ, Νίκο Βούτση γνωστοποιεί την απόφαση της να αποχωρήσει από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αναφέρει τους λόγους, ενώ δηλώνει πως μένει ανεξάρτητη.   

huffpost gr

Όταν είχε παραιτηθεί από την Ένωση Κεντρώων ανέφερε πως η δύο ετών πορεία της ως βουλευτής του κόμματος δεν ήταν όπως είχε οραματιστεί «καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. 

Η κ.Μεγαλοοικονόμου γεννήθηκε το 1951 στον Πειραιά. Έχει πραγματοποιήσει μεταλυκειακές σπουδές Λογιστικής σε ιδιωτική σχολή. Ασχολείται με το εμπόριο και δραστηριοποιείται στο χώρο του κοσμήματος. Τον Σεπτέμβριο του 2015, πολιτεύτηκε για πρώτη φορά και εξελέγη βουλευτής με την Ε.Κ του Βασίλη Λεβέντη.