Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για bullying σε μαθήτρια Γυμνασίου από συμμαθήτριες της

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς της ανήλικης.
.
.
.

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία μια 15χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθήτριες, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Δημήτρη Σμυρνή, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Παναγιώτα Γκίκα, παρήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Περιστατικό bullying στον Εύοσμο: Τι θα διερευνηθεί

Η εισαγγελέας ζητάει να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα:

  • Απειλή,
  • σωματική βλάβη,
  • Εξύβριση,
  • παραβίαση προσωπικών δεδομένων,
  • παράβαση καθήκοντος.

Στο πλαίσιο της έρευνας σύμφωνα με το grtimes.gr, θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς και καθηγητές της 15χρονης, εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όσοι εμπλέκονται και μπορούν να καταθέσουν.

Προηγήθηκε καταγγελία των γονέων της 15χρονης μαθήτριας που ανέφεραν ότι η κόρη τους έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού ενώ κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Όπως υποστηρίζει η μητέρα της μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου, η κόρη της έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού δύο φορές και πέφτει διαρκώς θύμα bullying από συγκεκριμένους μαθητές του σχολείου. Μάλιστα, έχει καταγγείλει τα περιστατικά στη διεύθυνση του σχολείου χωρίς να ανταποκριθεί κάνεις.

Όπως υποστηρίζει, το περιστατικό του ξυλοδαρμού τη δεύτερη φορά, έγινε πριν περίπου δέκα ημέρες και ανέβηκε σε κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα φέρεται ότι έχει ενημερώσει το σχολείο αναφέροντας ότι το παιδί έχει υποστεί στο παρελθόν κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών στην τσάντα της και συνεχείς απειλές.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα