Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην καταγγελία για ιερέα που αρνήθηκε να δώσει συσσίτιο σε διεμφυλική

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Eurokinissi

Σύμφωνα με την καταγγελία της οργάνωσης Red Umbrella, η οποία υποστηρίζει τους εργαζόμενους στο σεξ, «Ιερέας Ναού στην περιοχή της Καλλιθέας εδώ και ημέρες αρνείται να δώσει συσσίτιο σε transgender γυναίκα που έχει ανάγκη, έχοντας ξεκάθαρα ρατσιστικό κίνητρο και δόλο καθώς δεν αποδέχεται την ταυτότητας φύλου της. Την διώχνει από την εκκλησία, της αποδίδει χυδαίους χαρακτηρισμούς, προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια της.

Της στερεί καθημερινά την παροχή φαγητού μολονότι εκείνη πληροί τις προϋποθέσεις και την χλευάζει αποκαλώντας της «άνδρα με βυζιά», «πλάσμα του διαβόλου» και πολλά αλλά κακοποιητικά και παράνομα που ουδόλως συνάδουν με το ρόλο του ιερέα αλλά και μας πάνε κοινωνικά πολύ πίσω».

H ανάρτηση της οργάνωσης έγινε την περασμένη Κυριακή, 17 Απριλίου, μόλις είχε κατατεθεί μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη πέρα και έξω από διακρίσεις

Σχετικά με την καταγγελία άρνησης χορήγησης συσσιτίου από τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας σε διεμφυλικό πρόσωπο που είχε ανάγκη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό.

Ο Μακαριώτατος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτή αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Δημοφιλή