Πάτρα: Χειροπέδες σε 38χρονο για συμμετοχή στη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Σύλληψη 38χρονου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στη «Σύμπραξη Εκδίκησης».
George Pachantouris via Getty Images

Έναν 38χρονο αντιεξουσιαστή συνέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του για συμμετοχή στην οργάνωση ”Σύμπραξη Εκδίκησης”.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τη συνεχιζόμενη έρευνα ο 38χρονος διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε στην έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα, αλλά και σε ενέργεια στα γραφεία-κατοικία αρχιτέκτονα, ο οποίος σχετίζεται με το στέγαστρο Καλατράβα.

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν περάσει χειροπέδες σε έξι άτομα, κατηγορούμενα για συμμετοχή στη ”Σύμπραξη Εκδίκησης”, ενώ στη δικογραφία είχαν συμπεριλάβει και άλλα τέσσερα, τα οποία ήταν έγκλειστα φυλακών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της Οργάνωσης κατηγορούνται για:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Δημοφιλή