Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ωρα τελικών για Τεντόγλου και Φραντζεσκάκη

Στο άλμα εις μήκος ο πρώτος με ελπίδα για το χρυσό μετάλλιο και στη σφυροβολία ο δεύτερος.
via Associated Press

Έφτασε η μεγάλη ώρα για δύο Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Όρεγκον.

Πρώτος στη μάχη θα μπει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στις 22.00 το βράδυ, ο οποίος προκρίθηκε στους καλύτερους σφυροβόλους όλου του κόσμου και στον τελικό.

Pawel Kopczynski via Reuters

Ο 22χρονος αθλητής μας προκρίθηκε με τη δέκατη καλύτερη επίδοση των προκριματικών αφού έριξε 76.03. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει ρεκόρ 78.15 και αν καταφέρει να φτάσει αυτή την επίδοση, έχει ελπίδες για ένα καλό πλασάρισμα.

Λόγω της διαφοράς της ώρας η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας ο Μίλτος Τεντόγλου, θα πάρει μέρος στον τελικό του άλματος εις μήκος στις 4.20 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας και φυσικά είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Στον προκριματικό έκανε άλμα στα 8.03 με την πρώτη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια είχε δύο άκυρα άλματα, που όπως είπε ο ίδιος είχε ένα θέμα με τη φόρα του κάτι το οποίο θα προσπαθήσει να διορθώσει.

via Associated Press

Από τη μάχη αυτή απουσιάζει ο μεγάλος αντίπαλός του, ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία και αν καταφέρει να κάνει ένα άλμα κοντά στο 8.40 θα είναι το φαβορί για να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Αν το καταφέρει θα γίνει ο μοναδικός Έλληνας που θα έχει στην κατοχή του ταυτόχρονα όλους τους μεγάλους τίτλους, αφού ήδη έχει κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνας, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και στο κλειστό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Από εκεί και μετά έχουμε δύο ακόμα Ελληνικές συμμετοχές, νωρίτερα. Η Σπυριδούλα Καρύδη στις 20.30 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστεί στον προκριματικό του τριπλούν γυναικών και η Τατιάνα Γκούσιν στις 21.10 θα πάρει μέρος στα προκριματικά του άλματος εις ύψος.

Δημοφιλή