Πέμπτη ημέρα με προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω κακοκαιρίας

Ποιες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα.
.
.
Eurokinissi

Προβλήματα ηλεκτροδότησης εξακολουθούν να υπάρχουν στην Αττική πέντε ημέρες μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ελπίδας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, τα σοβαρά προβλήματα με το ρεύμα καταγράφονται την Παρασκευή σε Παιανία, Νέα Μάκρη, Χαλάνδρι, Παλλήνη και Βριλήσσια. «Και σε άλλες περιοχές υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα και πιστεύω ότι στη σημερινή μέρα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών της ΔΕΗ επισήμανε ότι είναι δουλειά της Πολιτικής Προστασίας να συντονίζει τις υπηρεσίες, όπου υπάρχει πρόβλημα, προκειμένου τα συνεργεία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΗΕ να μπορούν να προσεγγίζουν τα σημεία που έχουν πέσει κολώνες ή έχουν κοπεί καλώδια. «Θα έπρεπε να γνωρίζουν το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει για να μπορούν να συντονίζουν όλο αυτό που γίνεται», σημείωσε.

Σε ερώτημα για το αν η λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε χιονιά είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων ο κ. Μανιάτης τόνισε: «Είχαμε πρόβλημα σε πέντε γραμμές υπόγειων καλωδίων και η επιδιόρθωσή τους είναι πιο δύσκολη. Η λύση είναι συνδυαστική. Χρειάζεται τεχνογνωσία από ανθρώπινο δυναμικό».

Παρέμβαση εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος.

Οι πολίτες πλέον αναζητούν ποινικές ευθύνες μέσω της Εισαγγελίας και αστικές μέσω των δικηγορικών γραφείων, στα οποία δίνουν εντολές να ασκήσουν αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ, της πολυήμερης διακοπής ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Δημοφιλή