Τηλεργασία στο Δημόσιο, τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Αττικής

Σταδιακή επιστροφή στην «ομαλότητα», μετά την «Ελπίδα».
.
.
Eurokinissi

Με τηλεκπαίδευση πραγματοποιούνται και σήμερα, Παρασκευή, τα μαθήματα στα σχολεία της Αττικής, στον απόηχο της «Ελπίδας» και των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους 66 δημάρχους της Αττικής, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Κλειστοί οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Κλειστοί παραμένουν, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο ελέγχων των υποδομών (κτιρίων και προαυλίων χώρων), μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και την πόλη της Αθήνας.

Κανονικά λειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, μετά από απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Μέσω τηλεργασίας η λειτουργία του Δημοσίου

Με τηλεργασία λειτουργεί σήμερα το Δημόσιο για τους υπαλλήλους που λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών είναι δύσκολη η μετακίνησή τους στον τόπο εργασίας τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι υπάλληλοι δεν δύναται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Δικαιολογημένη είναι και η απουσία υπαλλήλων που τα καθήκοντά τους δεν μπορούν να ασκηθούν με τηλεργασία και η προσέλευσή τους στην υπηρεσία είναι αντικειμενικά αδύνατη.

Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Εμβολιασμοί

Υπενθυμίζεται ότι δεν πραγματοποιούνται ούτε σήμερα οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας), οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων πραγματοποιούνται κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων

Σήμερα η λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων πραγματοποιείται κανονικά.

Κλειστά Δικαστήρια και Εισαγγελίες

Δεν πραγματοποιούνται και σήμερα οι εργασίες όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών σε Αττική και Κρήτη.

Τι ισχύει για την Κρήτη

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου. Εξαιρούνται το δημοτικό σχολείο Καρκαδιώτισσας λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι απομακρυσμένοι παιδικοί σταθμοί στις περιοχές Παλιανή, Ασίτες, Δαφνές, Κυπαρίσι, Πανεπιστήμιο.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους Δήμους Γόρτυνας, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου. Στα Χανιά, κλειστά και σήμερα τα σχολεία στο δήμο Σφακίων.

Οι λοιπές σχολικές μονάδες λειτουργούν κανονικά.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Δημοφιλή