Πέντε συλλήψεις αστυνομικών για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθροδιακινητών

Οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν έχουν συνεργούς στην Τουρκία.
.
.
Eurokinissi

Τα ”στραβά μάτια” φέρονται ότι έκαναν οι πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, ως μέλη κυκλώματος λαθροδιακινητών με συνεργούς στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την έρευνα των Αδιάφθορων από τον περασμένο Οκτώβριο ο ανθυπαστυνόμος και οι τέσσερις αρχιφύλακες, όλοι τους προερχόμενοι από τον θεσμό των συνοριοφύλακων, που μάλιστα υπηρετούσαν στο ίδιο συνοριακό σταθμό φύλαξης, κατόπιν συνεννόησης με τους Τούρκους δουλεμπόρους άφηναν τους υπό διακίνηση μετανάστες να περνούν ανενόχλητοι στη χώρα μας.

Έχουν διαπιστωθεί δώδεκα περιπτώσεις αγνώστου αριθμού μεταναστών, στους οποίους επέτρεψαν την είσοδο.

Κατά τις έρευνες, που έκαναν στα σπίτια των συλληφθέντων εντόπισαν:

26.550 ευρώ,

59 κινητά τηλέφωνα,

12 power banks,

2.120 δολάρια Αμερικής,

850 λίρες Τουρκίας,23 λίρες Αγγλίας,

77 Lei Ρουμανίας,

πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας

και τραπεζική κάρτα.

Ο πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, δήλωσε για το θέμα:

Υπάρχουν εκατοντάδες σήμερα συνάδελφοι που επιμένουν σε έναν αγώνα υπέρ της πατρίδας και της υπεράσπισης των νόμων, που τάσσονται από εκείνη την πλευρά που δίνει πραγματικές μάχες κατά των κυκλωμάτων διακίνησης προάγοντας την ασφάλεια στη χώρα μας.

Που παλέψανε τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές και σε κάθε άκρο του Έβρου για να σώσουν την αξιοπρέπεια της Χώρας μας.Και τέτοια παλικάρια υπάρχουν πολλά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που δελεάζονται απο το εύκολο χρήμα και περνάνε στην απέναντι πλευρά. Τις συνέπειες τις γνωρίζουν. Τις ατομικές βέβαια. Γιατί τέτοιες ενέργειες έχουν και θεσμικές συνέπειες.

Προσβάλλεται ο αγώνας που δίνει ο κάθε άξιος συνάδελφος. Αμαυρώνεται το Σώμα και κλονίζεται το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ευτυχώς η ίδια η αστυνομία μπορεί και κάνει την αυτοκάθαρση της και η δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα αποφασίσει και θα κρίνει.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε στα μάτια τους πολίτες και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Τον καθαρό αγώνα που δίνουμε κατά της εγκληματικότητας απομονώνοντας κάθε εκτροπή!

Οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή και άλλων ενστόλων συνεχίζονται.