ΔΙΕΘΝΕΣ
18/09/2020 19:41 EEST | Updated 18/09/2020 19:43 EEST

«Πυρά» κατά Τζόνσον η Αμάλ Κλούνεϊ - Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση

Απογοητεύτηκε λόγω της προθυμίας της κυβέρνησης να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο για το Brexit.

ASSOCIATED PRESS

Η Αμάλ Κλούνεϊ εγκατέλειψε το ρόλο της ως απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου για την ελευθερία του Τύπου, όντας απογοητευμένη λόγω της προθυμίας της κυβέρνησης να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο για το Brexit.

Η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα είπε ότι είναι «θλιβερό» για τον Μπόρις Τζόνσον να σκέφτεται να παρακάμψει τη συμφωνία Brexit που υπέγραψε πέρυσι.

Εκείνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν μπορούσε να πει σε άλλους να τηρήσουν τις νομικές υποχρεώσεις όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ”δηλώνει ότι δεν προτίθεται να το πράξει το ίδιο”.

Στην επιστολή παραίτησής της, η κ. Clooney, που είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ, δήλωσε ότι είχε αποδεχτεί τη θέση πέρυσι λόγω του ιστορικού ρόλου του Ηνωμένου Βασιλείου στην προάσπιση της διεθνούς έννομης τάξης.

Ωστόσο, είπε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά, το οποίο πέρασε το πρώτο εμπόδιο στο Commons την περασμένη εβδομάδα, έκανε τη θέση της «αβάσιμη».

Είπε ότι είχε αποφασίσει να παραιτηθεί αφού μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Ντομίνικ Ραμπ και δεν έλαβε «καμία διαβεβαίωση ότι η χώρα θα αλλάξει στάση». 

Η κ. Κλούνεΐ διορίστηκε από τον Τζέρεμι Χαντ, προκάτοχο του Ράαμπ, κατά τους τελευταίους μήνες της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι και συνέχισε να διαδραματίζει ρόλο και στην σημερινή κυβέρνηση. 

Ήταν αντιπρόεδρος της ομάδας υψηλού επιπέδου νομικών εμπειρογνωμόνων που συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά στην εκστρατεία τους για την προώθηση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: BBC 

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post