Πυρά κι η απάντηση Μενδώνη για την αποχώρηση σε παράσταση με διαμαρτυρίες για αποφυλάκιση Λιγνάδη

Η υπουργός κι ο υφυπουργός Πολιτισμού έφυγαν από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας πριν αναρτηθεί το πανό κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη.
Όπως μετέδωσε το eleftheriaonline, δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία, μετά την λήξη της εναρκτήριας παράστασης του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας αναρτήθηκε πανό που ανέγραφε "Rapists must be in jail", δηλαδή "Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή".
Όπως μετέδωσε το eleftheriaonline, δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία, μετά την λήξη της εναρκτήριας παράστασης του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας αναρτήθηκε πανό που ανέγραφε "Rapists must be in jail", δηλαδή "Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή".
eleftheriaonline

Αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη παρ′ ότι κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς σημειώθηκαν σε παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, με την υπουργό και τον υφυπουργό Πολιτισμού, κ.κ. Μενδώνη και Γιατρομανωλάκη να αποχωρούν σε μια από αυτές λίγα λεπτά πριν την έναρξή της.

Ο λόγος για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας όπου λίγα λεπτά νωρίτερα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕΚ και έχοντας κάνει δηλώσεις τόσο για την σημαντικότητα της διοργάνωσης, όσο και για άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες και πολιτιστικές επενδύσεις στη Μεσσηνία. Η επιλογή της αποχώρησης πριν την παράσταση έγινε πιθανότατα διότι υπήρξαν πληροφορίες για την διαμαρτυρία.

«Η κα Μενδώνη δεν χρειαζόταν να φύγει άρον άρον από την παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνθημα της βελγικής καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom: “Oι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή”. Μπορούσε απλά να σηκώσει το δικό της πανό: “Tον διόρισα δίχως διαγωνισμό, τον κάλυψα όσο μπορούσα, αμφισβήτησα τα θύματα και τώρα απλά κάνω την ανήξερη”», δήλωσε με μία σκληρή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση κατά της υπουργού.

«Η κυβέρνηση είναι έκθετη και η κα Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η απάντηση Μενδώνη:

«Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ διαβάστηκε επί σκηνής στο Ναύπλιο

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η πρεμιέρα του θεατρικού έργου Η Ανατολή σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεωδορόπουλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας στο Ναύπλιο.

Ο ηθοποιός της παράστασης Μιχάλης Τιτόπουλος εκπροσωπώντας όλους τους ηθοποιούς που συμμετείχαν σε αυτή, διάβασε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.

Κείμενο παρέμβασης και στην Μικρή Επίδαυρο

Ηθοποιός διάβασε κείμενο - παρέμβαση, εκπροσωπώντας το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην παράσταση Ρίζες από βαμβάκι που ανέβηκε την χθες, Παρασκευή, στη Μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο τους Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Δημοφιλή