ΔΙΕΘΝΕΣ
04/03/2019 18:24 EET | Updated 04/03/2019 18:49 EET

Πέταξε αυγό στον Τζέρεμι Κόρμπιν και συνελήφθη

Ενώ εκείνος πραγματοποιούσε επίσκεψη σε τζαμί στη Βρετανία.

ASSOCIATED PRESS

Ένας άνδρας συνελήφθη στη Βρετανία αφότου πέταξε ένα αυγό στον Τζέρεμι Κόρμπιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε ένα τζαμί στην εκλογική του περιφέρεια την Κυριακή.

Ο Κόρμπιν βρισκόταν στην εκλογική περιφέρεια του Islington North στο Λονδίνο, όταν χτυπήθηκε από ένα αυγό, επιβεβαίωσαν πηγές των Εργατικών.

Ο ηγέτης των Εργατικών επισκέφτηκε το τζαμί του πάρκου Finsbury και στο μουσουλμανικό ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης «Visit My Mosque Day», μιας εθνικής εκδήλωσης στην οποία το κοινό καλείται να επισκεφθεί τα τοπικά τζαμιά.

Πηγή του κόμματος ανέφερε πως ο Κόρμπιν δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό από το συμβάν και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του.

Η μητροπολιτική αστυνομία δήλωσε ότι προέβη στη σύλληψη του άνδρα που είναι ύποπτος για την επίθεση.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Seven Sisters Road. Ο συλληφθείς εικάζεται ότι ήταν υποστηρικτής του Brexit.

Ο Τζον Μέρφι, 31 ετών, από το βόρειο Λονδίνο -που θεωρείται και ο βασικός ύποπτος για την επίθεση- θα εμφανιστεί στο δικαστήριο της Highbury Corner στις 19 Μαρτίου.

Ο Μέρφι ισχυρίζεται πως φώναξε: «Όταν ψηφίζετε, παίρνετε αυτό που ψηφίζετε», ενώ στη συνέχεια πήγε πίσω από τον Κόρμπιν και τον χτύπησε με το αυγό.

Ο ηγέτης των Εργατικών τη Δευτέρα κοινοποίησε μια φωτογραφία με τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές.

Ο Μέρφι δεν επισκέπτεται συχνά το τζαμί, όπως ανέφερε αφότου συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο τζαμί είχε πραγματοποιηθεί τρομοκρατική επίθεση τον Ιούνιο του 2017 όταν ο Ντάρεν Όζμπορν -που είχε σχέσεις με την ακροδεξιά- παρέσυρε με ένα βανάκι που οδηγούσε μια ομάδα μουσουλμάνων. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τουλάχιστον δώδεκα.