Πέθανε η Μπόνι Πόιντερ του διάσημου γκρουπ των 70s «The Pointer Sisters»

«Μου λείπει ήδη και μια μέρα θα την δω ξανά», δήλωσε η αδερφή της Ανίτα. Οι τέσσερις αδελφές είχαν κερδίσει τρία Βραβεία Γκράμι.
Jeffrey Mayer via Getty Images

Πέθανε το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουνίου, σε ηλικία 69 ετών η Μπόνι Πόιντερ, τραγουδίστρια και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ «The Pointer Sisters».

Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή. Με μία λιτή ανακοίνωση, η αδερφή της Ανίτα την αποχαιρέτησε λέγοντας, «η οικογένεια μας είναι συντετριμμένη. Η Μπόνι ήταν η καλύτερη μου φίλη και μιλούσαμε κάθε μέρα. Δεν τσακωθήκαμε ποτέ στη ζωή μας. Μου λείπει ήδη και μία μέρα θα την δω ξανά».

Οι Pointer Sisters -οι αδελφές Μπόνι, Τζουν, Ανίτα και Ρουθ- μεγάλωσαν στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, τραγουδώντας εκκλησιαστική μουσική, καθώς ο πατέρας τους ήταν κληρικός.

Το 1969 η Μπόνι δημιουργεί με την αδερφή της Τζουν το συγκρότημα «The Pointer Sisters, A Pair». Το 1973 στο συγκρότημα ενσωματώνονται και οι άλλες δύο αδερφές τους, Ανίτα και Ρούθ.

Η μουσική τους ήταν ένα μείγμα φάνκι τζαζ, R&B, σόουλ, ποπ και ντίσκο.

Η πρώτη μεγάλη τους επιτυχία ήταν το τραγούδι «Yes We Can Can».

Το 1977 η Μπόνι Πόιντερ αποχωρεί από το συγκρότημα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

To 1983 κυκλοφορούν τον δίσκο «Break Out» με δύο τραγούδια - ορόσημο στην καριέρα τους, τα οποία αποτέλεσαν μέρος του σάουντρακ της ταινίας «Ο Μπάτσος του Μπέβερλι» με τον Εντι Μέρφι: Το «Jump for My Love» και το «I’m so Excited», το οποίο ανέβηκε τότε στην ένατη θέση του Bilboard και στην 23η θέση των 100 καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών γυναικείων συγκροτημάτων.

Το 1975 κέρδισαν τρία βραβεία Grammy για το τραγούδι «Fairytale».

Στις αρχές του 2020, η Ανίτα και η Μπόνι κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι στη μνήμη της αδερφής τους Τζουν, που πέθανε το 2006.

Η Ρούθ Πόιντερ είναι το μοναδικό μέλος των «Pointer Sisters» που συνεχίζει να τραγουδάει ακόμα, παρέα με την κόρη της και την εγγονή της.

Από αριστερά, η Ρούθ η Ανίτα και η Ίσα Πόιντερ.
Από αριστερά, η Ρούθ η Ανίτα και η Ίσα Πόιντερ.
Richard E. Aaron via Getty Images

Δημοφιλή