Πέθανε ο «θρύλος της Disney» Ρίτσαρντ Σέρμαν, δημιουργός των τραγουδιών της Μαίρη Πόπινς

Μαζί με τον αδελφό του Ρόμπερτ έγραψαν πάνω από 200 τραγούδια, 23 άλμπουμ τους έγιναν χρυσά και πλατινένια, ενώ βραβεύτηκαν με δύο Όσκαρ και τρία Grammy.
(Photo by SGranitz/WireImage)
(Photo by SGranitz/WireImage)
Steve Granitz via Getty Images

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, συνθέτης και στιχουργός Ρίτσαρντ Μ. Σέρμαν, ο οποίος σε συνεργασία με τον αδελφό του Ρόμπερτ Μπ. Σέρμαν (1925 - 2012), υπέγραψε μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια των ταινιών της Disney, όπως το «Chim Chim Cher-ee» στη «Μαίρη Πόπινς» και το «Chitty Chitty Bang Bang», απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών.

Ο Ρίτσαρντ Σέρμαν άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 25 Μαΐου, σε νοσοκομείο του Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια. Ο θάνατός του αποδίδεται σε προβλήματα υγείας που συνδέονται με το γήρας.

Οι αδερφοί Σέρμαν, από τους πλέον παραγωγικούς συνθέτες-στιχουργούς, υπέγραψαν περισσότερα από 200 τραγούδια, 23 άλμπουμ τους έγιναν χρυσά και πλατινένια, ενώ βραβεύτηκαν με δύο Όσκαρ και τρία Grammy.

«Κάτι καλό συμβαίνει όταν δουλεύουμε μαζί», έλεγε ο Ρίτσαρντ Σέρμαν στο Associated Press το 2005. «Το κάνουμε σε όλη μας τη ζωή. Πρακτικά δουλεύουμε μαζί από την εποχή που σπουδάζαμε στο κολέγιο».

Μόνο για τη Disney έγραψαν πάνω από 150 τραγούδια, μεταξύ αυτών τα soundtrack των ταινιών The Sword and the Stone, The Parent Trap, Bedknobs and Broomsticks, The Jungle Book, The Aristocrats και The Tigger Movie.

Το «It’s a Small World», που ακούστηκε για πρώτη φορά στο περίπτερο της Παγκόσμιας Έκθεσης της Νέας Υόρκης 1964–65 και συνοδεύει τους επισκέπτες στη βόλτα με βάρκα στα θεματικά πάρκα της Disney, θεωρείται η πιο πολυπαιγμένη σύνθεση στον κόσμο.

Ο Ρίτσαρντ Σέρμαν ήταν ένας «θρύλος της Disney», δημιουργώντας μαζί με τον αδερφό του, Ρόμπερτ, «κλασικά έργα» που αποτελούν «αγαπημένο μέρος του soundtrack της ζωής μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney, Μπομπ Άιγκερ.

Το 2005 οι αδερφοί Σέρμαν κέρδισαν μια θέση στο «Songwriters Hall of Fame» και τρία χρόνια αργότερα τιμήθηκαν με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών στον Λευκό Οίκο. Είναι δε, οι μόνοι Αμερικανοί που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας για τον «Τομ Σόγιερ» το 1973.

Με πληροφορίες από Guardian

Δημοφιλή