Πιάτο ημέρας: Χοιρινό με κολοκυθάκια

Αν δεν βρούμε μικρά κολοκυθάκια, τότε βάζουμε μεγάλα, σε φέτες πάχους 3-4 εκ.
Sergio Amiti via Getty Images

Αυτή την εβδομάδα το πιάτο ημέρας είναι μια αγαπημένη συνταγή, καθώς «μαγειρεύουμε» χοιρινό κρέας με τρυφερά κολοκυθάκια.

Θα προσθέσουμε ξερό κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτες, καρότο και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό φαγητό.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

1 κιλό χοιρινό μπούτι (ψαχνό), σε μερίδες

1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά, μικρά, καθαρισμένα και ολόκληρα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πατάτες, καθαρισμένες, σε κυβάκια

1 καρότο, σε λεπτές φέτες

600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1/3 κ.γ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική

1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ζάχαρη, την ντομάτα και νερό τόσο ώστε ίσα ισα να καλύψει τα υλικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι, μετριάζουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά.

Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν βρούμε μικρά κολοκυθάκια, τότε βάζουμε μεγάλα, σε φέτες πάχους 3-4 εκ.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο #171 σε συνταγή Νίκης Χρυσανθίδου».