Χωρίς αμφιβολία το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας είναι εξαιρετικό.

Μαγειρεύουμε τηγανητά εσκαλόπ με φέτες ζαμπόν σε βούτυρο, τα σβήνουμε με χυμό λεμόνι και σάλτσα ψητού και τα σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας και φυσικά χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 15 – 20 λεπτά

Υλικά

24 μικρά εσκαλόπ από κιλότο

Advertisement

12 μεγάλες φέτες ζαμπόν

χυμό από 1 λεμόνι

200 γρ. βούτυρο

Advertisement

λίγη έτοιμη σάλτσα ψητού

λίγο αλεύρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κομμάτια του μοσχαρίσιου κρέατος. Τα σκουπίζουμε και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι.

Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν στο μέγεθος των εσκαλόπ και στρώνουμε από ένα κομμάτι ζαμπον σε κάθε κομμάτι κρέατος, χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.

Advertisement

Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα εσκαλόπ με το ζαμπον να τηγανιστούν, ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Advertisement

Τα σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και στη συνέχεια με την σάλτσα ψητού.

Σερβίρουμε τα εσκαλόπ ζεστά, αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι.

Tip

Advertisement

Τα εσκαλόπ είναιν κομμάτια κρέατος, χωρίς πέτσα, κόκκαλα και χόνδρους, κοπανισμένα ώστε να είναι πολύ λεπτά.

Αν δεν έχουμε σάλτσα ψητού, μπορούμε να φτιάξουμε λίγο ζωμό, διαλύοντας ένα κύβο βοδινού μέσα σε λίγο ζεστό νερό.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.