Πιάτο ημέρας: Εσκαλόπ τηγανιτά με ζαμπόν και σάλτσα ψητού

Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας και φυσικά χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές.
Elena Pejchinova via Getty Images

Χωρίς αμφιβολία το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας είναι εξαιρετικό.

Μαγειρεύουμε τηγανητά εσκαλόπ με φέτες ζαμπόν σε βούτυρο, τα σβήνουμε με χυμό λεμόνι και σάλτσα ψητού και τα σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας και φυσικά χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 15 - 20 λεπτά

Υλικά

24 μικρά εσκαλόπ από κιλότο

12 μεγάλες φέτες ζαμπόν

χυμό από 1 λεμόνι

200 γρ. βούτυρο

λίγη έτοιμη σάλτσα ψητού

λίγο αλεύρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κομμάτια του μοσχαρίσιου κρέατος. Τα σκουπίζουμε και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι.

Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν στο μέγεθος των εσκαλόπ και στρώνουμε από ένα κομμάτι ζαμπον σε κάθε κομμάτι κρέατος, χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.

Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα εσκαλόπ με το ζαμπον να τηγανιστούν, ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και στη συνέχεια με την σάλτσα ψητού.

Σερβίρουμε τα εσκαλόπ ζεστά, αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι.

Tip

Τα εσκαλόπ είναιν κομμάτια κρέατος, χωρίς πέτσα, κόκκαλα και χόνδρους, κοπανισμένα ώστε να είναι πολύ λεπτά.

Αν δεν έχουμε σάλτσα ψητού, μπορούμε να φτιάξουμε λίγο ζωμό, διαλύοντας ένα κύβο βοδινού μέσα σε λίγο ζεστό νερό.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.