Μαγειρεύουμε ένα απίθανο φαγητό για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Μελιτζάνες με μπάτζο, ανθότυρο και φέτα, παρέα με μπόλικο φρέσκο βασιλικό, ντομάτα και λίγο κάππαρη.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4 – 6

Υλικά

4 μελιτζάνες

2 ντομάτες

1 φλιτζάνι τριμμένα λευκά τυριά (μπάτζο, ανθότυρο, φέτα)

Advertisement

1 χούφτα φρέσκο βασιλικό

1 κ.σ. κάππαρη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

2 κ.σ. μπαλσάμικο

αλάτι

Εκτέλεση

Advertisement

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 10 – 12 λεπτά.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε την κάππαρη. Ψιλοκόβουμε τον μισό βασιλικό. 

Advertisement

Ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με την κάππαρη, τον βασιλικό, το μπαλσμάμικο, το ελαιόλαδο που περίσσεψε, τα λευκά τυριά και λίγο αλάτι.

Advertisement

Στρώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας στο πιάτο, μοιράζουμε το μείγμα της ντομάτας και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Tip

Αν θέλουμε βάζουμε το πιάτο λίγο στο φούρνο ίσα ισα για να λιώσει το τυρί μας.

Advertisement

Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet – Νόστιμα και light» σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.