Πιάτο ημέρας: Quesadillas με παστράμι, γραβιέρα και σως thousand island

Θα γλείφουμε τα δάχτυλα μας. Κυριολεκτικά.
sdv
sdv

Επιλέγουμε ένα γρήγορο φαγητό για το πιάτο ημέρας με πολύ γευστικά υλικά και μία συνταγή που θα μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλα μας. Κυριολεκτικά..

Φτιάχνουμε μεξικάνικες quesadillas με παστράμι, τυρί γραβιέρα, ξινό λάχανο, αγαπημένη σως thousand island και σερβίρουμε με αγγουράκι τουρσί.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 7 λεπτά

Υλικά

8 τορτίγιας

8 κ.σ. σος Thousand Island

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

400 γρ. ξινό λάχανο

300 γρ. παστράμι

αγγουράκι τουρσί (πίκλες)

Εκτέλεση

Απλώνουμε στις 4 τορτίγιας την σος και μετά το τυρί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ξινό λάχανο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά προκειμένου να τραβήξει την υγρασία.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το παστράμι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.

Μοιράζουμε το ξινό λάχανο στις 4 τορίγιας, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με τις άλλες 4 τορτίγιας.

Καθαρίζουμε το τηγάνι μας με λίγο χαρτί κουζίνας προκειμένου να μην υπάρχουν υγρά.

Βάζουμε την quesadilla στο τηγάνι και ζεσταίνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Γυρνάμε την quesadilla από την άλλη πλευρά και ζεσταίνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις quesadillas.

Τις κόβουμε σε τέταρτα και σερβίρουμε με αγγουράκι τουρσί.

Tip

Η σως όταν ξεκινάμε την διαδικασία να ζεστάνουμε τις quesadillas πρέπει να είναι από την κάτω μεριά, προς το τηγάνι.

Κάθε φορά που βγάζουμε την quesadilla από το τηγάνι την βάζουμε σε πιάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Λίγα τσιπς μαζί με τα αγγουράκια τουρσί ταιριάζουν τέλεια στο συγκεκριμένο πιάτο.

Πηγή: Red