Πιάτο ημέρας: Σάντουιτς με κοτόπουλο ή μπουκιές ψαριού

Το καλό ψωμί είναι το κλειδί στην επιτυχία.
getty
getty

Τα σάντουιτς είναι ένα εύκολο αγαπημένο γεύμα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι βαρετό. Το καλό ψωμί είναι το κλειδί στην επιτυχία. Δεύτερο βασικό συστατικό είναι τα τσιπς. Πρόκειται για το τέλειο συνοδευτικό, χωρίς αμφιβολία.

Ετσι, για το πιάτο ημέρας επιλέξαμε δύο διαφορετικές συνταγές. Μία με κοτόπουλο, ντομάτα και μαρούλι και μία με μπουκιές ψαριού και σκόνη κάρι.

Καλή όρεξη.

Σάντουιτς με μπουκιές ψαριού

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

8 μπουκιές ψαριού

100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

χυμό από ένα λεμόνι

1 κ.σ. σκόνη κάρι

1 κ.σ. μάνγκο τσάτνεϊ

αλάτι

4 φέτες ψωμί της επιλογής μας

1 μήλο σε φέτες λεπτές

1 μαρούλι

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις μπουκιές ψαριού σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το κάρι μαζί με μία πρέζα αλάτι.

Στην μία φετα ψωμί αλείφουμε το μάνγκο και στην άλλη το μείγμα από το μπολ.

Βάζουμε τις μισές μπουκιές ψαριού, το μήλο, το μαρούλι.

Σερβίρουμε με τσιπς της επιλογής μας.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο σάντουιτς.

Σάντουιτς κοτόπουλο με μπλού τσιζ, ντομάτα και μαρούλι

Μερίδες: 2

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο η κομμάτι της επιλογής μας

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο

φρέσκος δυόσμος κομμένος

φρέσκος κόλιανδρος κομμένος

σχοινόπρασο κομμένο

μαϊντανός κομμένος

100 γρ. ξυνή κρέμα

200 γρ. μπλούν τσιζ

4 φέτες ψωμί της επιλογής μας

1 μαρούλι

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στος αντιστάσεις ή στους 200 στον αέρα.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε με λίγο λάδι.

Ψηνουμε για 25 με 30 λεπτά και στην συνέχει το βγάζουμε από τον φούρνο.

Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τα βότανα.

Στο μούλτι βάζουμε την ξυνή κρέμα και το μπλού τσιζ.

Στην μία φέτα αλέιφουμε το μείγμα από το μούλτι.

Στην συνέχεια βάζουμε το μαρούλι, ολόλκληρο το φύλλο, την ντομάτα και βέβαια το κοτόπουλο με τα βότανα.

Πηγή: The Guardian