Το πιάτο της ημέρας: Τσίλι κον κάρνε με πουρέ γλυκοπατάτας και τυρί φέτα

Ή αλλιώς, κότατζ πάι με μαύρα φασόλια.
Joff Lee via Getty Images

Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση όχι μόνο στο τσίλι κον κάρνε αλλά και στην ξακουστή βρετανική πίτα, κότατζ πάι. Με άλλα λόγια μαγειρεύουμε δύο συνταγές σε μία με ένα τουίστ.

Όπως έχετε καταλάβει, εδώ στην HuffPost μας αρέσει να πειράζουμε τις συνταγές. Κάτι σαν «think out of the box» ένα πράγμα. Στην προκειμένη περίπτωση μειώνουμε την ποσότητα του κρέατος και αυξάνουμε αυτή των λαχανικών.

Και ως γνωστόν μεσοβδόμαδα δεν έχουμε χρόνο για μπελαλίδικα πράγματα.

Προετοιμασία ελάχιστη και μαγείρεμα στο πιτς φυτίλι για το πιάτο της ημέρας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

φρέσκια ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. κύμινο

1-2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη

400 γρ. μαύρα φασόλια

750 γρ γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

75 γρ. γλυκόξινη κρέμα

50 γρ. τυρί φέτα

κόλιανδρο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τον κιμά και σωτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει, σπάζοντάς το με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τις ντομάτες, και μόλις πάρει μάι βράση, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τον κόλιανδρο.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις γλυκοπατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στην συνέχεια τις κάνουμε πουρέ προσθέτοντας την γλυκόξινη κρέμα μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.

Σ′ ένα ταψί βάζουμε το μείγμα με τον κιμά.

Καλύπτουμε με τον πουρέ της γλυκοπατάτας.

Τρίβουμε το τυρί φέτα από πάνω.

Ψήνουμε έως ότου το τυρί ροδίσει.

Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Red.com