Καλή χρονιά σε όλους και επιστροφή για το πιάτο της ημέρας, με μία πρόταση, ιδιαίτερα απλή σε υλικά.  Εύκολο και γρήγορο στην δημιουργία αλλά και πολύ ελαφρύ στην γεύση.

Αγαπημένη συνταγή που αναδεικνύεται χάρη στο φασκόμηλο που προσθέτουμε στην γαλέτα αλλά κυρίως λόγω της προσθήκης του μήλου στην λαχανοσαλάτα, με την γλυκύτητα που μας δίνει.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 8 λεπτά

Υλικά

για τα σνίτσελ

Advertisement

4 χοιρινά σνίτσελ

50 γρ. αλεύρι

2 αυγά χτυπημένα

Advertisement

100 γρ γαλέτα

2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο

Advertisement

75 ml ηλιέλαιο

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

για την σαλάτα κόλσλο

Advertisement

50 ml ξύδι από λευκό κρασί

Advertisement

50 γρ μέλι

50 γρ μουστάρδα αμερικάνικου τύπου

50 γρ μαγιονέζα

Advertisement

1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

2 καρότα ξυσμένα στον τρίφτη

1 μικρό μάραθο ψιλοκομμένο

1 μήλο με το φλούδι ξυσμένο στον τρίφτη

Εκτέλεση

για τα σνίτσελ

Τυλίγουμε τα σνίτσελ σε πλαστική μεμβράνη και τα χτυπάμε ελαφρά.

Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε το αλέυρι, τα αυγά και την γαλέτα.

Στο μπολ με την γαλέτα προσθέτουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο.

Βουτάμε τα σνίτσελ με την σειρά στο αλεύρι, τα αυγά και τέλος στην γαλέτα.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 – 8 λέπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Γυρίζουμε ανάποδα μία φορά για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.

για την λαχανοσαλάτα 

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το ξύδι, το μέλι, την μουστάρδα και την μαγιονέζα.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μάραθο, καρότο, μήλο και κόκκινο λάχανο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας τις φέτες λεμονιού.

Πηγή: Redonline