Απλή και εύκολη συνταγή για το πιάτο της ημέρας.

Όχι πολλά υλικά και λίγος χρόνος πάνω από την κουζίνα. Άκρως γευστικό πιάτο. Συνδυάζουμε όστρακα με λάχανο, λίγη κρέμα γάλακτος, μυρωδιές από σκόρδο μαγειρεμένο σε βερμούτ με μία διαφορετική προσέγγιση καθώς δίνουμε άρωμα στο φαγητό μας χρησιμοποιώντας ένα ασυνήθιστο μπαχαρικό, τα κεδροκούκουτσα.

Advertisement
Advertisement

Καλή μας όρεξη. 

Μερίδες: 2

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 – 15 λεπτά

Υλικά

750 γρ. μύδια

Advertisement

250 γρ. πράσινο λάχανο

35 γρ. βούτυρο

100 ml βερμούτ

Advertisement

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

6 κεδροκούκουτσα

Advertisement

6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

για τα μύδια

Advertisement

Πλένουμε τα μύδια και ελέγχουμε να μην είναι σπασμένα ή ανοιχτά τα κελύφη.

Advertisement

Σ′ ένα τηγάνι βάζουμε τα μύδια και ρίχνουμε το βερμούτ.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία καλή βράση, περίπου 2 με 3 λεπτά έτσι ώστε να ανοίξουν τα μύδια.

Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και κρατάμε το ζουμί που μας έχει περισσέψει.

Advertisement

Αφαιρούμε τα μύδια από τα κελύφη τους.

για το λάχανο

Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες όπως στην σαλάτα.

Σ′ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Με το μαχαίρι σπάμε, πιέζοντας, τα κεδροκούκουτσα.

Ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τα κεδροκούκουτσα και το λάχανο.

Ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει το λάχανο και να χάνει το πράσινο χρώμα του.

Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.

Αφαιρούμε το λάχανο από το τηγάνι.

για την σως

Προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει από τα μύδια στο τηγάνι και ψήνουμε έως ότου πάρει μία καλή βράση.

Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος και τρίβουμε πιπέρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας – να γίνει μία κρεμώδης σως. 

δένουμε μαζί όλα τα υλικά

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μύδια και το λάχανο για 2 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Αν δεν έχουμε βερμούτ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί.

Τα κεδροκούκουτσα τα βρίσκουμε σε μαγαζιά με μπαχαρικά, όπως στην οδό Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: The Guardian