Αυτή τη φορά δεν θα μαγειρέψουμε περνώντας ώρα στην κουζίνα. Ούτε θα αναλωθούμε σε ψαγμένες συνταγές. Θα φτιάξουμε κάτι απλό. Σάντουιτς. Άλλωστε το Σαββατοκύριακο ενδείκνυται περισσότερο για εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ και προμήθεια υλικών, που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε κάτι ποιο ευφάνταστο για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Στο πιάτο της ημέρας που προτείνουμε, θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τον τίτλο «λιτό φαγητό» όπως έλεγε και το μενού στο σχολείο κάθε Τετάρτη.

Advertisement
Advertisement

Απολαμβάνουμε λοιπόν, ένα διαφορετικό κλαμπ σάντουιτς. Συνοδοιπόροι μας σε αυτή την δημιουργία το μπέικον, το τυρί τσένταρ παρέα με τυρί κρέμα και μία κίνηση ματ, της τελευταίας στιγμής όπως θα λέγαμε:προσθέτουμε κύμινο και πιπερίες χαλοπένιο. Και κάπως έτσι θα μετατρέψουμε το δημιούργημά μας στο πιο «ιντριγκαδόρικο» κλαμπ που έχουμε δοκιμάσει.

Καλή όρεξη.

Υλικά

200 γρ. τυρί κρέμα

1-2 πιπεριές χαλοπένιο κομμένες σε ροδέλες

1/2 κ.γ. κύμινο

Advertisement

1 σκελίδα σκόρδο

40 γρ. βούτυρο

8 φέτες ψωμί

Advertisement

300 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

8 φέτες μπέικον

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τις πιπεριές, το κύμινο και το σκόρδο.

Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.

Advertisement

Αλείφουμε βούτυρο μόνο στην μία πλευρά από τις φέτες ψωμί που έχουμε.

Advertisement

Τώρα γυρνάμε ανάποδα τέσσερις από τις φέτες που μόλις βουτυρώσαμε και απλώνουμε το μείγμα από το μπολ που ετοιμάσαμε.

Συμπληρώνουμε με τυρί τσένταρ και μπέικον που έχουμε τσιγαρίσει.

Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες τέσσερις φέτες με το βούτυρο προς την έξω  πλευρά.

Advertisement

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε τα σάντουιτς μας και από τις δύο πλευρές για τέσσερα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και το τυρί στην μέση να λιώσει.

Το αφαιρούμε από το τηγάνι.

Τοποθετούμε το ένα τοστ πάνω στο άλλο και κόβουμε σε τρίγωνα.

Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες τα τοστ μας.

Tip

Σερβίρουμε με τσιπς εκτός αν έχουμε όρεξη να τηγανίσουμε πατάτες.

Έχουμε δίπλα μας άφθονο ρολό χαρτί κουζίνας.

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις χαλοπένιο αν θέλουμε να μειώσουμε την ένταση.

Πηγή: The Guardian