Το πιάτο της ημέρας: Πίτσα με σάλτσα μελιτζάνα, παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό

Μια εξαιρετική χορτοφαγική πρόταση για όλη την οικογένεια.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η πίτσα είναι το απόλυτο φαγητό, παγκοσμίως. Η πίτσα δεν μιλάει απλά όλες τις γλώσσες, τις γεύεται κιόλας. Αποτελεί μάλιστα το τέλειο σνακ για την επόμενη μέρα καθώς τρώγεται και κρύα.

Η vegeterian συνταγή μας από την βρετανική αλυσίδα αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας Pizza Pilgrims περιλαμβάνει μελιτζάνες, τυρί παρμεζάνα, φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικό, ντομάτες αλλά και ντοματίνια.

Η καλύτερη πρόταση για το πιάτο της ημέρας που θα μας οδηγήσει να βγάλουμε από μέσα μας τον αυθεντικό ιταλό «πιτσαγιόλο».

Μερίδες: ατομική (25 εκατοστά)

Προετοιμασία: 1 ώρα και 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

για την σάλτσα

2 μελιτζάνες

3 σκελίδες σκόρδο

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ ντομάτα πελτέ

2 κονσέρβες ντοματάκια των 400 γρ.

100 ml νερό

μια χούφτα φρέσκο βασιλικό

αλάτι και πιπέρι

για την πίτσα

ζύμη για πίτσα

4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Παρμεζάνα τριμμένη και νιφάδες

Ελαιόλαδο

25 γρ. ντοματίνια κομμένα

80 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

Εκτέλεση

για την σάλτσα

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους περίπου στα 2 εκατοστά.

Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μία ώρα τουλάχιστον σε ένα σουρωτήρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο έως ότου πάρει χρώμα.

Στεγνώνουμε καλά τις μελιτζάνες μας.

Τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τις τσιγαρίζουμε έως ότου μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ψήνουμε ανακατεύοντας συγχρόνως για τρία λεπτά.

Ρίχνουμε τις δυο κονσέρβες με τα ντοματάκια και το νερό.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα χωρίς το καπάκι στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά.

Ανακατεύουμε ανά διαστήματα έως ότου η σάλτσα δέσει και οι μελιτζάνες είναι μαλακές και ζουμερές.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα μας να κρυώσει.

για την πίτσα

Προθερμαίνουμε στην υψηλότερη θερμοκρασία τον φούρνο στο γκριλ.

Τοποθετούμε μέσα ένα ταψί και το αφήνουμε να ζεσταθεί υπερβολικά.

Ανοίγουμε την ζύμη με ακτίνα τα 25 εκατοστά.

Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί μας και τοποθετούμε μέσα την ζύμη.

Απλώνουμε με ένα κουτάλι 100γρ. από την σάλτσα μας στην ζύμη.

Από πάνω ρίχνουμε μία χούφτα φρέσκου βασιλικού, τριμμένη παρμεζάνα, μια κ.σ. ελαιόλαδο και τα ντοματίνια μας.

Μόλις δούμε πως η ζύμη πάρει χρώμα, μετά από 1 με 2 λεπτά, προσθέτουμε την φρέσκια μοτσαρέλα.

Βάζουμε το ταψί μας πίσω στο φούρνο στο ψηλότερο ράφι.

Ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά περίπου.

Μόλις δούμε ότι η κόρα έχει πάρει χρώμα αφαιρούμε από τον φούρνο.

Ολοκληρώνουμε με τα φύλλα βασιλικού, τις νυφάδες παρμεζάνας και λίγο ελαιόλαδο.

Καλή μας όρεξη.

Πηγή: Redonline