Το πιάτο της ημέρας: Λουκάνικα με ντομάτα στην κατσαρόλα

Για συνοδευτικό, προτείνουμε δροσερή σαλάτα εποχής - Φρέσκο ψωμί και κόκκινο κρασί επιβάλλονται.
mtreasure via Getty Images

Ας σταματήσουμε τον χρόνο για κλάσματα του δευτερολέπτου και ας φέρουμε στο μυαλό μας την παρακάτω εικόνα. Λουκάνικο παρέα με ντομάτα, φασόλια κόκκινα, καρότα, κρεμμύδι αρωματισμένο με λίγο σκόρδο στην κατσαρόλα. Το ’χουμε;

Τώρα ας φανταστούμε και αυτήν την εικόνα: Λίγο πρίν σερβίρουμε, αδειάζουμε το φαί που μόλις μαγειρέψαμε σε ένα ταψί, αφήνουμε από πάνω ροδέλες από πατάτες που έχουμε ψιλοβράσει, ανάβουμε το γκριλ στο φούρνο και ψήνουμε.

Και εδώ μπαίνει το εξής ερώτημα. Πόσοι θα ’ρθουν για να ξέρουμε πόσο θα μαγειρέψουμε γιατί σίγουρα θα πέσει ρεπετισιόν, το λεγόμενο και συμπλήρωμα στο πιάτο μας. Όσο για περίσσευμα, πολύ αμφιβάλω.

Αυτή είναι μία συνταγή, η οποία ευνοεί αυτόν που σερβίρει, αφού τρατάρει την παρέα, να κόψει ψωμί και να «σκουπίσει» τα σκεύη. Τυχεροί όσοι βρισκόμαστε δίπλα του εκείνη την στιγμή καθώς μπορεί και να μας φιλέψει και εμάς μια μπουκιά ακόμα.

Συγγνώμη, αλλά πείνασα.

Καλή μας όρεξη.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομένες στα δύο

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο συμπιεσμένες

8 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα στα τρία

2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα

150 ml ζωμό λαχανικών

400 γρ ντομάτα κονκασέ

415 γρ φασόλια Heinz με ντομάτα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά περίπου.

Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε 3 με 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το λουκάνικο και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα υλικά μας.

Ρίχνουμε τα καρότα, τον ζωμό λαχανικών και την ντομάτα.

Μόλις πάρει μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαί μας να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Αδειάζουμε και τα φασόλια μας και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Προθερμένουμε στο γκριλ τον φούρνο μας.

Αδειάζουμε σε ένα ταψί το φαγητό μας από την κατσαρόλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και καλύπτουμε το ταψί απ′ άκρη σ’άκρη.

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε

Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες.

Tip

Για συνοδευτικό, προτείνουμε δροσερή σαλάτα εποχής.

Φρέσκο ψωμί και κόκκινο κρασί επιβάλλονται.

Πηγή: Redonline