mayeirema

Η συμβουλή του Παρίζι προκάλεσε την έντονη αντίδραση κορυφαίων Ιταλών σεφ προεξέχοντος του φημισμένου με αστέρι Michelin σεφ Αντονέλο Κολόνα.
Κι έχει ανοίξει ολόκληρη συζήτηση γύρω από την πολιτιστική ιδιοποίηση του έθνικ φαγητού.
Με τα κατάλληλα άτομα και λίγο ουζάκι, ακόμη και το μαγείρεμα για την Σαρακοστή γίνεται διασκέδαση.
Αλλά το τοπίο αυτό, εκτός του ανθρώπινου μόχθου για την καλλιέργεια της γης και την παραγωγή του πολύτιμου κρασιού, ήταν και ο τόπος της γιορτής και των πανηγυριών. Γιατί μαζί με τον ιδρώτα και την κούραση ο κόσμος γλεντούσε, γύρω από τα αμπέλια γίνονταν τα καλαμπούρια και τα πειράγματα και γεννιούνταν έρωτες που ανθίζαν στον τρύγο, στα κουβαλήματα, στα ζυγιστήρια και στα πατητήρια. Πόσοι από τους παλιούς δεν γνωριστήκαν και αγαπηθήκαν την ώρα που ξεφόρτωναν τα κοφίνια με το ασύρτικο και το αϊδάνι!
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 1 λεπτό με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ταχίνι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, κατεβάζουμε από την φωτιά.
Απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι... έτσι όπως μου τους έμαθες η κυρία Κλεονίκη από το Ηλιοβασίλεμα στο Τρουλάκι, αν βρεθείτε στην Σίφνο μην ξεχάσετε να πάτε και να δοκιμάσετε τα καλύτερα παραδοσιακό μαγειρευτά του νησιού!
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει, βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 700 ml. από το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το μέλι να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το βρασμένο ρύζι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15′ λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.