Οι σαλάτες, τα φρούτα και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι, οπότε επιλέγουμε ένα συνδυασμό για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Η συνταγή μας για την γαριδοσαλάτα που θα ετοιμάσουμε χρησιμοποιεί υλικά όπως αβοκάντο, πιπεριά, ντοματάκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά

300 γρ. γαρίδες μικρές

1 μαρούλι

Advertisement

1 αβοκάντο

1/2 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

5 ντοματάκια κομμένα στη μέση

Advertisement

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γαρίδες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το εντεράκι που έχουν στην ράχη με μια οδοντογλυφίδα και αφήνοντας μόνο την ουρά τους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο χυμό λεμόνι και τις αφήνουμε στο ψυγείο.

Advertisement

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.

Advertisement

Πλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε την πιπεριά, τον μαϊντανό, τα ντοματάκια, το αβοκάντο, τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Τα βάζουμε σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με λάδι και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας…σαρακοστιανά» σε επιμέλεια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου, εκδόσεις Φυτράκη.

Advertisement