Πλημμύρισαν (και πάλι) οι δρόμοι της Μάνδρας. Έντονες οι ανησυχίες των κατοίκων

|

Άσχημες μνήμες ξυπνούν στους κατοίκους της Μάνδρας οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην Αττική τις τελευταίες ημέρες.

Οι δρόμοι της περιοχής από το απόγευμα έχουν μετατραπεί και πάλι σε ποτάμια, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε.

Αρκετοί από τους κατοίκους έχουν βγει από τα σπίτια τους, ενώ φοβούνται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα και θα ζήσουν την τραγωδία που έζησαν το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής που μίλησε στη HuffPost Greece, μέχρι στιγμής η υπηρεσία έχει δεχτεί τουλάχιστον 45 κλήσεις από κατοίκους της Νέας Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας. Μάλιστα σε 10 περιπτώσεις από την περιοχή της Μάνδρας οι κλήσεις αφορούσαν απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους και από ΙΧ. Πέντε περιπτώσεις στη Νέα Πέραμο αφορούσαν βοήθεια για απεγκλωβισμό από ΙΧ.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ. Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των παλαιών εθνικών οδών Αθηνών - Θηβών και Αθηνών - Κορίνθου, καθώς και στη Μάνδρα.

Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην π.ε.ο Αθηνών - Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών - Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η ΝΔ σχετικά με τα φαινόμενα σχολίασε τα εξής: «Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη. Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi