Ποια είναι η νέα διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Η Χρύσα Νικολάου θα έχει τετραετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης για μία φορά.
Η Χρύσα Νικολάου
Η Χρύσα Νικολάου
ΕΒΕ
Σύμφωνα μα ανακοίνωση της ΕΒΕ, η Χρύσα Νικολάου του Ελευθερίου διορίστηκε Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος , με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Λίγα λόγια για τη νέα γενική διευθύντρια της ΕΒΕ

Είναι Αρχειονόμος, Βιβλιοθηκονόμος και Μουσειολόγος, απόφοιτη του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και την Ιστορική Δημογραφία. Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στις Βιβλιοθήκες και τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ως Προϊσταμένη. Στα ερευνητικά της πεδία εντάσσεται ο ρόλος της Βιβλιοθήκης στην Κοινωνία της Πληροφορίας μέσα από τη δικτύωση και τη δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και συμμετέχει σε ποικίλες επιμορφώσεις και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.
Η ανωτέρω θέση είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και η θητεία της είναι τετραετής, με δυνατότητα ανανέωσης για μία φορά.
Η ΕΒΕ καλωσορίζει τη νέα Γενική Διευθύντρια και της εύχεται καλή σταδιοδρομία, με υγεία και χαρά.

Δημοφιλή