Ποιοι πλένουν πιο συχνά τις πιτζάμες τους οι άνδρες ή οι γυναίκες; Η απάντηση σίγουρα θα σας εκπλήξει

Ποιοι πλένουν πιο συχνά τις πιτζάμες τους οι άνδρες ή οι γυναίκες; Η απάντηση σίγουρα θα σας εκπλήξει
Mixmike via Getty Images

Σίγουρα οι πιτζάμες μας είναι από τα αγαπημένα μας ρούχα. Είναι μαλακές, άνετες και ευκολοφόρετες.

Ωστόσο, κάποιες φορές τυχαίνει να ξεχαστούμε και να τις φοράμε για καιρό χωρίς να τις αλλάξουμε ή να τις πλύνουμε. Πόσο συχνά όμως πρέπει να αλλάζουμε τα ρούχα που φοράμε στον ύπνο μας;

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι γυναίκες πλένουν τις πιτζάμες τους αφού τις έχουν φορέσει 17 συνεχόμενες βραδιές κατά μέσο όρο, ενώ οι άνδρες τις αφήνουν άπλυτες μόνο 13 βραδιές.

Οι μισές από τις 2.500 γυναίκες που έχουν ρωτηθεί απάντησαν πως ο κύριος λόγος που δεν τις πλένουν τόσο συχνά είναι γιατί ξεχνούν πόσα βράδια τις φορούν.

Οι περισσότεροι άνδρες από την άλλη είπαν πως δεν πλένουν οι ίδιοι τα ρούχα τους άρα συνήθως επιλέγουν να φορέσουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

Η Δρ. Λίζα Ακέρλεϊ μιλώντας στη Metro δίνει την απάντηση σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να βάζουμε στο πλυντήριο τις πιτζάμες μας.

«Από μια άποψη θα μπορούσαμε να πούμε πως οι πιτζάμες κουβαλούν τα ίδια μικρόβια με τα εσώρουχά μας, άρα καλό θα ήταν να τις πλένουμε κάθε μέρα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όσους κάνουν μπάνιο καθημερινά πριν κοιμηθούν. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να φοράτε τις ίδιες πιτζάμες λίγες μέρες παραπάνω», επισημαίνει η ειδικός.

Διευκρινίζει βέβαια πως αν κάποιος είναι άρρωστος ή έχει πυρετό, επίσης είναι καλό να τις πλένει κάθε μέρα.