ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/08/2015 14:33 EEST | Updated 27/08/2015 19:14 EEST

Η ονοματολογία για την υπηρεσιακή κυβέρνηση - Ονόματα έκπληξη

Nikos Libertas / SOOC

Μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η ονοματολογία για τις υπουργικές θέσεις πήρε φωτιά.

Οι εκπλήξεις δε, δεν είναι λίγες εάν τα σενάρια επιβεβαιωθούν. Όπως για παράδειγμα για το Τουρισμού, όπου ακούγεται το όνομα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως υπουργός Εξωτερικών θα είναι πιθανότατα ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και Εσωτερικών ο συνταγματολόγος, Αντώνης Μανιτάκης. Τη θέση δε του ΥΠΟΙΚ αρχικά φαινόταν πως θα αναλάβει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης αν και φαίνεται ο ίδιος να μην συμφωνούσε και να αναζητούνταν και άλλες επιλογές και ακούγεται το όνομα του κ. Νίκου Χριστοδουλάκη που παίζει και για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα άλλα ονόματα που ακούγονται είναι για το Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, για το Άμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ιωάννης Γιάγκος, για το Εργασίας ακούγονται τα ονόματα των Δημήτρη Μουστάκα και Αντώνη Ρουπακιώτη, για το Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, για το Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για το Παιδείας η Φρόσω Κιάου, το Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, Πολιτισμού η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και Υγείας ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος. Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά φαίνεται ότι παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης και κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο Ροδόλφος Μορώνης.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ορκιστεί την Παρασκευή στις 13.00.

Το δεδομένο για την ώρα είναι ότι η χώρα απέκτησε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό - έστω και υπηρεσιακή- και αυτή δεν είναι άλλη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Διαβάστε το προφίλ της.

Sponsored Post