Πομπέο: Η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταργήσει χωρίς καθυστέρηση το πυρηνικό της πρόγραμμα

Πομπέο: Η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταργήσει χωρίς καθυστέρηση το πυρηνικό της πρόγραμμα
Jonathan Ernst / Reuters

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να δεσμευτεί στην άμεση διάλυση του προγράμματος της κατασκευής όπλων, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ βρίσκονται ακόμη σε «πρώτα στάδια» και τα αποτελέσματα παραμένουν «άγνωστα».

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας στον κορεατική χερσόνησο. Υπογραμμίζω τη λέξη ευκαιρία, είμαστε στα πρώτα στάδια της δουλειάς και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ακόμη άγνωστο», τόνισε ο Πομπέο.

«Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Τα μάτια μας είναι ορθάνοιχτα. Ήρθε η ώρα να το λύσουμε μια και καλή. Μια κακή συμφωνία δεν είναι επιλογή...Είμαστε δεσμευμένοι στην μόνιμη, επαληθεύσιμη, μη αναστρέψιμη διάλυση του προγράμματος της Βόρειας Κορέας εξοπλισμού με όπλα μαζικής καταστροφής και να το κάνουμε αυτό χωρίς καθυστέρηση», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην τελετή ορκωμοσίας του στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή